Search
Search Menu

Lezing: Ecologische bekering?

Wanneer:
14 november 2019 @ 20:00 – 22:00
2019-11-14T20:00:00+01:00
2019-11-14T22:00:00+01:00
Waar:
Trefpunt, Bennebroek
Akonietenplein 1
Bennebroek
Kosten:
adviesprijs 5 euro

Lezing drs. Tom Kroon

Naast het vluchtelingenprobleem, de verschuiving van economische machtscentra, de snel groeiende wereldbevolking en de robotisering van de arbeid is de klimaatcrisis een vijfde factor die onzekerheid veroorzaakt in het huidige tijdsgewricht. De dreigende verandering van het klimaat tast onze verhouding tot onze natuurlijke leefomgeving en dus ons voortbestaan aan.

In plaats van gehoor te geven aan het ‘vervult de aarde en onderwerpt haar’ (Genesis 1:28), worden we gedwongen om haar als medespeler te gaan behandelen. In zijn encycliek Laudato Si noemt paus Franciscus man en paard: onze hebzucht en het economisch systeem zijn de oorzaken van de klimaatverandering en van de kloof tussen arm en rijk. Dus dienen we onze manieren van leven te veranderen.

Wij zullen deze avond nagaan of er misschien wat meer te zeggen valt dan deze oproep tot een ‘ecologische bekering’, of dit in politieke zin zonder al te veel problemen handen en voeten kan krijgen en hoe we ons het gelukkige leven van onze kin- deren en kleinkinderen moeten voorstellen binnen de grenzen van wat onze planeet toestaat.

Drs. Tom Kroon is wijsgerig en historisch pedagoog en houdt zich bezig met gewetensontwikkeling en de klimaatverandering. Hij is voorzitter van de Werkgroep Dominicus Duurzaam, lid van de jury van de Vredesprijs HBO en lid van de Adviesgroep De Energieke Burger in Bloemendaal.

Plaats en tijd:         Trefpunt, 20.00 uur
Contactpersoon:   Meine Pieter van Dijk