Search
Search Menu

Activiteiten-overzicht

nov
22
do
Lezing: Harry Kuitert @ Trefpunt, Bennebroek
nov 22 @ 20:00 – 22:00

Harry Kuitert en zijn bijdrage aan het protestantisme

De biografie van Gert J. Peelen over Harry Kuitert heet 'Spreken over boven'. Is de in 2017 overleden bekende theoloog prof. dr. H. Kuitert niet beroemd geworden door zijn uitspraak: 'alle spreken over boven komt van beneden, ook de uitspraak, dat iets van boven komt.'

Kuitert schreef best-sellers, bij voorbeeld: 'Het algemeen betwijfeld christelijk geloof' (1992, 17de druk 1997) en in 1998 verscheen 'Een schets voor een christologie: Jezus, de nalatenschap van het Christendom'. De indruk bestaat dat hij zelf steeds verder van dat geloof kwam af te staan. Door sommigen werd hij daarom bekritiseerd en zelfs de anti-Christ genoemd. Uit de beschouwingen naar aanleiding van zijn overlijden blijkt ook dat hij zijn laatste levensjaren ervoer als een periode waarin hij kerkelijk uit de gratie was. Peelen besluit zijn boek over Kuiterts leven echter met een hoofdstuk 'Terugzien in dankbaarheid'.

Deze avond gaat het om de betekenis van Kuitert voor het geloof. Wat was zijn bijdrage aan het protestantisme? Ds. Jan Greven is theoloog en was onder meer directeur van de IKON en hoofdredacteur van Trouw. Hij heeft een blog 'Jan Greven', waarop hij regelmatig boeken en actuele gebeurtenissen vanuit een religieus perspectief belicht. U bent van harte uitgenodigd.

* Gespreksleider: Jan Greven
* Donderdag 22 november 2018
* Tijdstip: 20.00 uur
* Locatie: Trefpunt, Bennebroek

Contactpersoon: Meine Pieter van Dijk, tel. 5248407