Search
Search Menu

Activiteiten-overzicht

jun
23
zo
2019
De Druk van Geluk- met Tim Vreugdenhil @ De Oude Kerk
jun 23 @ 15:00 – 17:00

kijk op De druk van geluk  voor meer informatie 23 juni De druk van Geluk

jun
30
zo
2019
Gemeente gesprek @ Pauwehof / Oude Kerk, Heemstede
jun 30 @ 11:00 – 12:00

Graag nodigt de kerkenraad u uit om voor een gemeentegesprek bijeen te komen op zondag 30 juni, aansluitend aan de zondagsviering. De kerkenraad wil u tijdens dit gemeentegesprek informeren over de zaken die de aandacht hebben van de diverse colleges en werkgroepen. Er is gelegenheid voor u om vragen te stellen over beleidszaken en overige kerkelijke onderwerpen.
Het is al weer een tijd geleden dat er zo’n moment was.

Hoewel er geen grote beslissingen op tafel liggen wil de kerkenraad u graag bijpraten over de zaken die op de agenda zijn langsgekomen. Wij zijn voornemens om twee maal per jaar een gemeentegesprek te organiseren, zodat u gelegenheid heeft om informatie te ontvangen en vragen te stellen.
U bent van harte welkom op zondag 30 juni in de Pauwehof.

sep
4
wo
2019
Open Huis De Pauwehof @ Pauwehof - Oude Kerk
sep 4 @ 10:00 – 12:00

Open Huis

De Pauwehof is een ontmoetings- en activiteitencentrum voor ouderen. Het is een samenwerking tussen de diaconie van de Protestantse Gemeente Heemstede en WIJ Heemstede.
Voor u is het de plek om leeftijdgenoten te ontmoeten en samen creatief, educatief en/of actief bezig te zijn in een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Het programmaboekje is vanaf half juni te verkrijgen bij de Pauwehof of een van de locaties van WIJ Heemstede.

Het nieuwe seizoen start op woensdag 4 september van 10.00 – 12.00 uur met ons jaarlijks Open Huis. U kunt genieten van een uitgebreide expositie met werk van cursisten. Ook is er speciaal aandacht voor de cursussen waar u zich nog voor kunt inschrijven. En zijn de docenten van de beweeglessen aanwezig. Natuurlijk staat de koffie voor u klaar.

Wij hopen u allen te ontmoeten in het nieuwe seizoen!
Meer informatie over de Cursussen in de Pauwehof: lees verder….

sep
15
zo
2019
Eerste Theeconcert nieuwe seizoen @ Oude Kerk
sep 15 @ 15:00 – 16:00

Continuo Kwartet

De Muziekcommissie heeft voor het nieuwe seizoen acht mooie concerten weten te programmeren en hoopt u te kunnen verwelkomen. In de afgelopen jaren is gebleken dat het “Zondagmiddagconcert in de Oude Kerk” een succes is voor velen en wij hopen dat u, er net als wij weer naar uitkijkt.

Het eerste concert wordt gegeven door het Continuo Kwartet, bestaande uit: Herman Bax, fluit, Arnout van Schelven, fluit, Henk Witsen Elias, cello en Willem Veenhoven, piano.

In dit uur is er ook een optreden van de tenor Frans Post, deze amateur zanger is al vele jaren actief in zangvoordrachten en als solist bij verschillende koren.

Het Continuo Kwartet speelt de sonate in G opus: 7 no:4 van Willem de Fesch en van J.S Bach: de trio sonate BWV 1039. Frans Post brengt ons twee Zweedse liederen van Berger en Alfven. Vanuit Italië een lied uit de Napolitaanse romantiek van Tosti gevolgd door een lied van de Siciliaan Donaudy.

Na het concert

Na het concert is er zoals gebruikelijk een warm aanbevolen deurcollecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. Daarna bent u van harte uitgenodigd in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, waar thee en koffie met zelfgemaakt gebak verkrijgbaar is tegen vriendelijke prijzen.

sep
22
zo
2019
Gemeentezondag @ Pauwehof / Oude Kerk, Heemstede
sep 22 @ 09:45 – 12:45

Gemeentezondag Bennebroek en Heemstede

Een gemeentezondag heeft als doel elkaar op een andere manier te ontmoeten en om vol goede moed het nieuwe seizoen te beginnen. Het thema voor deze zondag is: ‘Een goed Verhaal’.
Verhalen kunnen op veel manieren worden verteld en dat gaat op deze dag gebeuren en dat zal verrassend zijn!

Dit jaar hopen wij elkaar te ontmoeten in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede.
De koffie staat al om 9.45 uur klaar en de (korte) viering begint rond 10.30 uur.
Na de viering – rond de klok van 11.15 uur – beginnen de activiteiten. Die zijn zo gevarieerd dat er vast voor elk wat wils is, bijv. zingen, speurtocht, bibliodrama.
Om 12.30 uur is er een gezamenlijke afsluiting waarna u nog van een heerlijke lunch kunt genieten.

Jong en oud: van harte uitgenodigd!

De voorbereidingscommissie:
Ella Visser, Corin Verburgh, Arie Molendijk, Berdien Doorn

okt
27
zo
2019
Taizé-viering 27 oktober @ Oude Kerk
okt 27 @ 09:45

Taize-kandelaar

Een werkgroep samen met Pieter Terpstra heeft deze viering voorbereid. Het thema is: “Oprecht en betrouwbaar?”
We horen regelmatig: Heel veel mensen zeggen… Is dat betrouwbaar, kunnen we daar van op aan? We voelen ons soms kwetsbaar. We gaan tijdens de viering samen op zoek met een lezing uit Jesaja.

In deze viering is er tijd voor bezinning, tijd om te zingen, tijd om te luisteren naar teksten en tijd om stil te zijn en te mediteren. Er is ook weer gelegenheid om een kaarsje aan te steken, ter bemoediging voor onszelf, of voor een naaste uit onze eigen omgeving.

Locatie: Oude Kerk m.m.v. ds. Pieter Terpstra
Aanvang: 10.00 uur – inzingen vanaf 9.45 uur

nov
3
zo
2019
Preek van de leek: Astrid Nienhuis @ Pauwehof / Oude Kerk
nov 3 @ 15:30 – 17:00

Onze eigen burgemeester, Astrid Nienhuis, is groot voorstander van scheiding van kerk en staat.

Toch gaat ze de uitdaging aan om spreker te zijn bij de eerstkomende Preek van de Leek. Kerk is voor haar namelijk ook een bezinningsmoment en het verzoek van ons helpt haar om eens stil te staan bij een aantal zaken.

In deze Preek van de Leek brengt ze het publieke en het persoonlijke bij elkaar; de combinatie van haar ambt als burgemeester en haar persoonlijke leven.

U bent van harte welkom in de Oude Kerk, 15.30 uur.

nov
17
zo
2019
Theeconcert Jaap Stork @ Oude Kerk
nov 17 @ 15:00 – 16:00

Piano-recital Jaap Stork

Op 17 november is het volgende Theeconcert. We verwelkomen Jaap Stork uit Aerdenhout met het programma: “van Bach tot Bernstein“.

Jaap Stork die bekend staat als musicus en entertainer zal u dit uur verrassen met zijn uitgebreide kennis van beide componisten. Het programma zal hij zelf toelichten.

Na het concert

Na het concert is er zoals gebruikelijk een warm aanbevolen deurcollecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. Daarna bent u van harte uitgenodigd in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, waar thee en koffie met zelfgemaakt gebak verkrijgbaar is tegen vriendelijke prijzen.

dec
15
zo
2019
Theeconcert Kwarts @ Oude Kerk
dec 15 @ 15:00 – 16:00

Vocaal ensemble Kwarts

Op zondag 15 december is het volgende Theeconcert. We verwelkomen Vocaal Ensemble Kwarts onder leiding van Gerrit Maas. Ze brengen een sfeervol en afwisselend programma in het teken van Kerst.

De dirigent Gerrit Maas is koor- en orkest dirigent, Kwarts staat al vele jaren onder zijn inspirerende leiding.

Na het concert

Na het concert is er zoals gebruikelijk een warm aanbevolen deurcollecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. Daarna bent u van harte uitgenodigd in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, waar thee en koffie met zelfgemaakt gebak verkrijgbaar is tegen vriendelijke prijzen.

dec
17
di
2019
Kerstviering voor ouderen @ Pauwehof / Oude Kerk
dec 17 @ 15:00 – 16:30

Kerstviering voor ouderen

Op dinsdag 17 december 2019 van 15.00-16.30 uur wordt het inmiddels traditionele kerstviering voor de ouderen gehouden in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede. Daarvoor hebben alle gemeenteleden van 75+ en de Koffiekring een uitnodiging gekregen.

Wij komen bij elkaar in de Oude Kerk waar we luisteren naar een mooi kerstverhaal uit 1705 met daarin een nog steeds actueel thema. Het verhaal wordt verteld door Ds. Pieter Terpstra. De middag wordt muzikaal omlijst door Willem Jan Cevaal. Tijdens de pauze, onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers erbij, is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. /p>

Als u bij de Kerstviering aanwezig wilt zijn, met uw partner of introducé, dan kunt u een e-mail te sturen naar
koffiekring@pknheemstede.nl

Namens de diaconie
Hilda Hartsuijker, Wil van Lavieren, Marja Oudt