Search
Search Menu

Activiteiten-overzicht

jan
17
zo
2016
Theeconcert 17 januari @ Oude Kerk
jan 17 @ 15:00 – 16:00

Apollo Nonet jan 2016Apollo Nonet o.l.v. Han Wispelwey

Een optreden van het Apollo Nonet, allen oorspronkelijk oud-leden van het Delftsch Studenten Muziek Gezelschap “Apollo”. Maar nog steeds een hechte groep vrienden, die elkaar in wisselende muzikale combinaties ontmoeten.

Zij traden al eerder in de Theeconcerten op en ook nu weer staat ons een mooi programma te wachten. Het programma bestaat uit composities van Frans Coenen en Witold Lutoslawski. De muziek van Coenen doet denken aan die van Mendelssohn. De compositie uit 1954 van Lutoslawski heeft de naam: Dans Preludes. In dit stuk speelt de klarinet een voorname rol. De versie voor nonet in dit concert, is een bewerking van een versie voor klarinet en orkest.

Nadere bijzonderheden komen zeker op het programma te staan, maar u weet alvast dat we weer een mooi concert op die datum hebben!

Na het concert

Na het concert is er zoals gebruikelijk een warm aanbevolen deurcollecte waarvan de opbrengst bestemd is voor het Restauratiefonds van De Oude Kerk.

Daarna bent u van harte welkom in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, waar thee en koffie met zelfgemaakt gebak verkrijgbaar is tegen vriendelijke prijzen.

dec
11
zo
2016
Christmas Carols op derde Advent @ Oude Kerk
dec 11 @ 10:00 – 11:15

foto-oude-kerk-sneeuw-klein

Lessons and Carols

Zondag 11 december is er weer een bijzondere dienst in samenwerking met de cantorij. We zingen op die Adventszondag Engelse Carols,  wel in een Nederlandse vertaling.

Het zingen van deze liederen wordt ondersteund door de cantorij en afgewisseld met korte lezingen uit de profeten en de evangeliën. En dat allemaal om ons voor te bereiden op het  feest van het Licht. Want we leven  in tijden dat het Licht het moeilijk heeft.

jan
24
di
2017
Lezing: Moslims en christenen @ Pauwehof - Oude Kerk
jan 24 @ 20:00 – 22:00

Moslims en christenen, jong en overtuigd

daan-beekers-2

De islam valt niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dagelijks komen we ermee in aanraking, in de krant, op de tv en soms op straat. Toch blijft het voor veel kerkmensen een vreemde religie, zelfs met een ondertoon van dreiging. Misschien komt die religie wat meer binnen ons bereik, als we die vergelijken met een groep die ons beter bekend is: die van de christenen.

Daan Beekers, antropoloog van de Universiteit Utrecht, heeft onderzoek gedaan onder jonge moslims in Nederland. Hem viel de toewijding op waarmee velen van hen zich met hun geloof bezighouden. Er zijn geen aanwijzingen van een secularisatieproces onder deze groep en hun moskeebezoek nam zelfs toe. Daarom wordt met verbazing gekeken naar de vroomheid van deze jonge moslims. Vormen zij een uitzondering in ons ontkerkelijkte land?

Voor een antwoord op die op die vraag heeft Daan Beekers overtuigde (soennitische) moslims vergeleken met al even overtuigde (gereformeerde) christenen uit dezelfde leeftijdsgroep (18-28 jaar). Welke trends in geloofsbeleving zijn zichtbaar onder deze jongeren, hoe reageren zij op de uitdagingen van een dominante seculiere omgeving en houden zij hun overtuiging zuiver met alle afleiding van hun smartphones en populaire cultuur?

Beekers zal ons uitvoerig informeren over zijn ervaringen onder deze twee groepen. In wetenschappelijk onderzoek worden zij doorgaans gescheiden benaderd, de moslims vanuit de integratieproblematiek en de christenen vanuit de ontkerkelijking, Maar door ze te bestuderen in samenhang kunnen deze jongeren ons wat nader komen. Mogelijk hebben beide groepen meer met elkaar gemeen dan we denken. De Turkse moskee (Haarlem) waarmee we vroeger een uitwisselingsbezoek hebben gehad, zal voor deze avond worden uitgenodigd.

Contactpersoon Bezinning & Verdieping: Dick Kooiman, T: 023-5281214

feb
26
zo
2017
Jubileumconcert Cantorij @ Oude Kerk
feb 26 @ 11:45 – 12:30

combi-logo

De Cantorij, opgericht in 1986, bestaat 30 jaar. Het op 9 oktober 2016  geplande feestelijke jubileumconcert werd  door omstandigheden uitgesteld. Het concert staat nu gepland op zondagmorgen 26 februari.

Rond 11.30 uur, na de kerkdienst en koffie met  wat lekkers,  kunt u genieten van een stralende cantorij. Ook Koor Plus-Minus zal de zangvreugde verhogen. De toegang is gratis.

Het programma zal ongeveer driekwartier duren. En zoals  u gewend bent, kunt u hier en daar meezingen. Familie en vrienden van buiten af zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Aan dit koffieconcert werken verder mee:
* Linny van der Weijden, fluit
* Marjolein Sprengers, percussie
* Willem-Jan Cevaal, orgel en piano

Poster Jubileumconcert, klik hier.
Meer informatie over Cantorij en Jubileumconcert, lees verder

nov
12
zo
2017
Start Vrienden van de Oude Kerk @ Oude Kerk
nov 12 @ 15:30 – 16:30

Feestelijke presentatie Vrienden van de Oude Kerk te Heemstede

De Stichting de Oude kerk te Heemstede (StOK) heeft haar naam gewijzigd in Stichting Vrienden van de Oude Kerk te Heemstede. Nu de renovatie van de Oude kerk gereed is, wil de stichting de PKN met structurele middelen helpen om de instandhouding van kerk, orgel en vleugel voor de toekomst te verzekeren.

Vrienden van de Oude kerk zijn daarbij van groot belang.
Meer informatie op www.oudekerkheemstede.nl/Aktueel-Vrienden/

Op zondag 12 november om 15.30 uur is er een feestelijke bijeenkomst in de Oude Kerk om deze nieuwe start te markeren. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


De cellist Artur Trajko geeft een kort recital en Piet Hulsbos begeleidt hem op de vleugel. Verder heeft er een bijzondere ontmoeting plaats met een bijzonder persoon! Na afloop is er een feestelijke borrel met hapjes in de Pauwehof.

De Vriendenfolder en een aanmeldingsformulier om Vriend te worden liggen bij de uitgang van de kerk.
Van harte aanbevolen!

jan
6
za
2018
Nieuwjaarsconcert met een bubbel @ Oude Kerk
jan 6 @ 16:00 – 18:00

Nieuwjaarsconcert

Op zaterdag 6 januari 2018 organiseert de Stichting Vrienden van de Oude Kerk om 16.00 uur het traditioneel Nieuwjaarsconcert met een bubbel in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede. De zaal is open vanaf 15.30 uur.


Uitgevoerd wordt de Blazersserenade opus 44 van Antonin Dvořák. Het concert wordt uitgevoerd door het Overtoom Blazersensemble onder leiding van Wilma Meijer. De Blazersserenade is geschreven voor 2 hobo’s, 2 klarinetten, 3 hoorns, 2 fagotten, een cello en een contrabas.

Meer details over dit benefietconcert, klik hier

Na afloop van het concert(je) kunnen de bezoekers elkaar onder het genot van een glas een goed 2018 toewensen. De toegang is in beginsel vrij maar er wordt wel een schaalcollecte gehouden ten bate van de instandhouding van de Oude Kerk. Wees gul voor de schaalcollecte en geef, als u daartoe in staat bent  € 15 per persoon!

Ook op IBAN-nr NL81 ABNA 0563 2405 63 t.n.v. Stichting De Oude Kerk te Heemstede (ANBI-erkend) is uw gift bijzonder welkom.

feb
25
zo
2018
Benefiet Jazzconcert @ Oude Kerk
feb 25 @ 15:00 – 16:00

harbour_jazzband_figi_2008

Op zondag 25 februari 2018 organiseert de Stichting Vrienden van de Oude Kerk om 15.00 uur een Benefiet-jazzconcert in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede.

De befaamde Rotterdamse Harbour Jazzband zal voor ons optreden. Wij zijn blij dit toporkest weer te hebben kunnen contracteren.

Voor dit benefiet-concert zullen toegangskaartjes worden verkocht. De zaal is open vanaf 14.00 uur. Er wordt een grote opkomst verwacht !!

De band bestaat ruim 60 jaar en heeft in de loop der tijd in binnen- en buitenland een grote reputatie in haar genre weten op te bouwen.
De Harbour Jazzband staat voor een eerste klas repertoire van originele New Orleans en Dixieland muziek, geïnspireerd op de composities van o.a. Joe “King” Oliver, Louis Armstrong, Jelly Roll Morton, Bix Beiderbecke, Duke Ellington en Glenn Miller.

De huidige bezetting bestaat uit : Flip Robers – bandleider, trombone; Menno Daams¸ trompet; Hans Verheul, klarinet; Jan-Wouter Alt, baritonsax; Ton Hameeteman, piano; Matthijs Willering, banjo/gitaar; Ludo Deckers, contrabas; Raymond van der Hooft, zang en drums.

Na afloop van het concert bent u van harte welkom in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, voor een drankje en een hapje. Daar zullen ook CD’s van de band verkrijgbaar zijn.

mrt
31
zo
2019
Benefietconcert Voorwegkoor @ Oude Kerk
mrt 31 @ 15:00 – 16:00

Op zondag 31 maart 2019 organiseert de Stichting Vrienden van de Oude Kerk om 15.00 uur een Benefietconcert in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede.

Het bekende Voorwegkoor uit Heemstede zal dit concert verzorgen.
Het koor staat onder de professionele leiding van dirigent Bas van Splunter en en wordt begeleid door pianist Jasper Swank. Zij zingen popmuziek van klassiekers tot hedendaagse pop met af en toe een uitstapje naar de jazz.

Zingen is voor hen al 25 jaar een geweldige manier van ontspanning. De oorsprong is terug te vinden in de naam. Ze zijn begonnen als een groep enthousiaste ouders van kinderen op de Voorwegschool in Heemstede. Inmiddels is de samenstelling van de groep grotendeels veranderd, de kinderen van toen zijn nu volwassen. In 2018 vierde het koor zijn 5e lustrum!

Na afloop van het concert bent u van harte welkom in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, voor een drankje en een hapje. Daar kunt U ook de leden van het Voorwegkoor ontmoeten.

apr
28
zo
2019
Theeconcert: Harbers (piano) en Cekov (viool) @ Oude Kerk
apr 28 @ 15:00 – 16:00

Wouter Harbers en Robert Cekov

Zondag 28 april is het laatste Theeconcert in de Oude Kerk van dit seizoen met een optreden van een veelbelovend duo: Wouter Harbers (piano) en Robert Cekov (viool).

Zij brengen dit uur de wereld van Muzikale sprookjes! Zo staan onder meer de Peer Gynt Suite op het programma, dit werk bestaat uit een serie volks verhalen uit Noorwegen die door Grieg in de muziek beeldend zijn vorm gegeven.

Wouter Harbers speelt de twinkelende dans van de Suikerfee uit de Notenkraker Suite van Tchaikovsky , verder voert het duo meeslepende filmmuziek en andere klassieke juweeltjes uit. De musici zullen dit uur zelf vertellen wat zij spelen want bij elk muziekstuk hoort een verhaal.

Het concert begint om 15.00 uur. De deur is open vanaf 14.30 uur. Welkom !

Na het concert

Na het concert is er zoals gebruikelijk een warm aanbevolen deurcollecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de instandhouding van de Oude Kerk. Daarna bent u van harte uitgenodigd in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, waar thee en koffie met zelfgemaakt gebak verkrijgbaar is tegen vriendelijke prijzen.

sep
15
zo
2019
Eerste Theeconcert nieuwe seizoen @ Oude Kerk
sep 15 @ 15:00 – 16:00

Continuo Kwartet

De Muziekcommissie heeft voor het nieuwe seizoen acht mooie concerten weten te programmeren en hoopt u te kunnen verwelkomen. In de afgelopen jaren is gebleken dat het “Zondagmiddagconcert in de Oude Kerk” een succes is voor velen en wij hopen dat u, er net als wij weer naar uitkijkt.

Het eerste concert wordt gegeven door het Continuo Kwartet, bestaande uit: Herman Bax, fluit, Arnout van Schelven, fluit, Henk Witsen Elias, cello en Willem Veenhoven, piano.

In dit uur is er ook een optreden van de tenor Frans Post, deze amateur zanger is al vele jaren actief in zangvoordrachten en als solist bij verschillende koren.

Het Continuo Kwartet speelt de sonate in G opus: 7 no:4 van Willem de Fesch en van J.S Bach: de trio sonate BWV 1039. Frans Post brengt ons twee Zweedse liederen van Berger en Alfven. Vanuit Italië een lied uit de Napolitaanse romantiek van Tosti gevolgd door een lied van de Siciliaan Donaudy.

Na het concert

Na het concert is er zoals gebruikelijk een warm aanbevolen deurcollecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. Daarna bent u van harte uitgenodigd in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, waar thee en koffie met zelfgemaakt gebak verkrijgbaar is tegen vriendelijke prijzen.