Search
Search Menu

Bericht aan gemeenteleden

Beste Gemeenteleden,
De maatregelen van de overheid treffen ons ook als kerkelijke gemeente: er vinden geen kerkdiensten of andere bijeenkomsten plaats. Ook wat betreft het pastorale werk, vermijden we het directe, fysieke, contact. Dat heeft grote gevolgen: juist samen vieren en elkaar nabij zijn, horen tot de kern van gemeente-zijn. Daarom hebben wij andere vormen gezocht en gevonden om daaraan toch gestalte te geven.

In de komende periode willen wij ons richten op met name “aandacht & vieren”. Dat doen we door ons beschikbaar te stellen voor wie in deze vreemde tijden behoefte heeft aan een praatje. Hij/zij kan contact opnemen met 06-27312098 of pastoraalmeldpunt@pknheemstede.nl. Als u juist ingezet wilt worden, horen wij dat ook graag! Deze week zullen we dat aan zoveel mogelijk mensen bekend maken.

Wat “vieren” betreft: via Kerkomroep zullen wij in de komende periode ’s zondags een meditatief moment verzorgen (www.kerkomroep.nl/#/kerken/21652). Een uitgebreidere toelichting vindt u op de website, of sturen wij op verzoek aan u toe per post.

Wie praktische hulp wil bieden of die juist nodig heeft, verwijzen wij naar WeHelpen Heemstede: heemstede.wehelpen.nl of 023-5483824 (ma t/m do van 10-12 en 13-15) of andere online-platforms.

De maatregelen rond het Coronavirus beperken ons maar we zien mogelijkheden om elkaar toch nabij te zijn. Wij ondersteunen de oproep van Wij-Heemstede om een zgn. ‘buren-check’ te doen: informeer bij directe buren hoe het gaat en wat je voor elkaar kunt betekenen. Als we dat allemaal doen, kunnen we samen deze periode doorkomen.

Al deze dingen maken dat we een bijzondere periode voor Pasen beleven. De Veertigdagentijd is vanouds in de kerk een tijd om je te bezinnen en bezig te houden met vragen over wat ertoe doet in het leven. De omstandigheden nodigen nu iedereen daartoe uit. Wij zijn u binnen de gegeven mogelijkheden graag van dienst.
Vrede en alle goeds,
namens de kerkenraad
ds. Arie Molendijk en ds. Pieter Terpstra

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in onze kerk, juist nu? Stuur een bericht naar kerkelijkbureau@pknheemstede.nl en vermeld daarin uw naam en adres, zodat wij u snel kunnen informeren!