Search
Search Menu

Catechese

jeugd-handen-4

Catechese Heemstede

Niet alles is zo simpel als een IKEA-boekenkast. Daar volg je eenvoudigweg de gebruiksaanwijzing en aan het eind van het boekje staat je kast overeind. Klaar om in gebruik te nemen.

Soms heb je net iets meer nodig- omdat de antwoorden niet zo simpel zijn. Als het gaat over geluk, over vriendschap over leven, over zin, of over God. Over al die dingen gaat het op catechisatie. Over zoeken naar een weg. Maar ook over vragen van geloof en ongeloof. Over de Bijbel.

 

Na de start van het jeugdwerk, op 27 september 2020, maakten we wat afspraken over de catechese in het nieuwe seizoen. We kwamen tot de volgende planning:
de ene week komt groep 7/8 op dinsdagavond (van 19.15- 20.00 uur),
de andere week klas 1-2-3 op woensdagavond (van 19.15-20.15 uur).

Met de oudste groep gaan we op zoek naar wat er gebeurt als je je door de woorden van het evangelie laat raken. Natuurlijk gaat het dan over Jezus en zijn verlangen naar Gods goede wereld. Maar ook over anderen, die in dat spoor gaan.
Met de jongste groep gaan we aan de slag met de bijbelse verhalen over koningen. De exacte data kun je navragen bij mij. Vanwege de coronamaatregelen wachten evt. ouders die hen brengen of halen buiten; en Maaike en ik houden tijdens de catechese vanzelfsprekend de vereiste anderhalve meter afstand.

Meer weten? Neem contact op met ds. Pieter Terpstra