Search
Search Menu

De Wickevoorter Stadsboeren

Ada de Graaff-Verzijden, een nieuw gemeentelid is samen met haar broer in Cruquius een boerderij begonnen waar zowel groenten en fruit, als dieren hun plek vinden.

Er is van alles te beleven bij De Wickevoorter Stadsboeren. Er lopen kippen, varkens en geiten, er is een zelfoogsttuin en de boeren oogsten groenten die zij leveren aan onder andere ‘Buurderij de DAKKAS’ in Haarlem.

Ada en Martin willen de verbinding leggen tussen mensen en hun eten, maar ook tussen mensen onderling. Daarom vinden zij het ook zo tof dat ze midden in een wijk boer kunnen zijn. Cliënten van onze buren, zorginstelling SEIN (expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde), hebben de mogelijkheid om dagbesteding te doen op de boerderij. Er is een goede samenwerking met De Waterlelie, school voor basis- en voortgezet speciaal onderwijs, ook al een goede buur.

Het is de wens dat veel mensen een plekje vinden op de boerderij. Als klant, als vrijwilliger, als cliënt in de dagbesteding, als stagiaire, of gewoon als geïnteresseerde (toevallige) voorbijganger. Meer weten, zie website: dewickefoorterstadsboeren.nl