Search
Search Menu

DKDD

logo DKDD-kerk
Voor jongeren van groep 1, 2 en 3 van de middelbare school.


DKDD, dat gaat ergens over!

Er wordt met passie gediscussieerd, met energie gewerkt aan een uitwerking van het onderwerp, waarna we besluiten met een spannend spel. Hoe meer deelnemers, hoe meer impact ze op elkaar en wij op hen kunnen hebben!

Elke eerste zondag van de maand in de Pauwehof, achter de Oude Kerk.


Verslag van DKDD 3-10-2021

Discrimineren, hoe doe je dat?!

Het is 3 oktober als er in het Pauwehok 4 goedgemutste jongeren – Annebente, Leah, Yara en Maurits – naar boven komen die meteen de bank en voetbaltafel bezetten: top, goede energie!

Vandaag keren we een tegenwoordig veelbesproken onderwerp binnenste buiten: ‘discriminatie’, gedefinieerd als ‘het onterecht verschil maken in de behandeling van een ander’. Dit wisselen we af met spelletjes die raken aan dat onderwerp.

Zelfs in het verhaal van Jezus die op bezoek gaat bij Zacheüs zijn aanknopingspunten voor discriminatie te vinden: van Zacheüs naar zijn stadsgenoten én andersom. De 4 deelnemers sommen vele vormen van discriminatie op, aangevuld met concrete voorbeelden uit hun eigen omgeving.
Uitgesproken zijn ze over wat mensen ertoe beweegt, wat sommigen denken wat het hen oplevert en dat je er alert op moet zijn, omdat discrimineren bijna ongemerkt in je eigen gedrag kan sluipen.

Spannender wordt het als het gaat over: Heb jij je wel eens gediscrimineerd gevoeld? Of, heb jij wel eens gediscrimineerd? Het tekent en siert deze 4 deelnemers dat ze hier openhartig op durven antwoorden. We concluderen dat je je er vaak niet eens bewust van bent dat je in je gedrag of de dingen die je zegt iemand een gevoel van uitsluiting kunt geven. Trouwens, DKDD is uitsluitend voor zulke leuke en enthousiaste jongeren als deze 4.

DKDD: Niet altijd even makkelijk, maar het gaat wel ergens over!
DKDDrrrr
Mede namens Annelies Siezenga en Anja Schut, Max van der Zwaag.

Contactpersoon: Max van der Zwaag, E: max@vanderzwaag.net