Search
Search Menu

DKDD

logo DKDD-kerk
Voor jongeren van groep 1, 2 en 3 van de middelbare school.


DKDD, dat gaat ergens over!

Er wordt met passie gediscussieerd, met energie gewerkt aan een uitwerking van het onderwerp, waarna we besluiten met een spannend spel. Hoe meer deelnemers, hoe meer impact ze op elkaar en wij op hen kunnen hebben!

Elke eerste zondag van de maand in de Pauwehof, achter de Oude Kerk.


Verslag van DKDD 5-6-2022

Wat gebeurde daar?

Het is Pinksterochtend en het Pauwehok stroomt vol met wel 8 DKDD-ers!
Zoals altijd beginnen we met een rondje langs de velden: ‘Hoe is het met jou?’
Dan luisteren we naar het Pinksterverhaal uit Handelingen 2 en komen we te spreken over bekende en vreemde talen. Welke worden wereldwijd het meest gesproken? Welke heeft jouw voorkeur? Welke wil je het liefst zo snel mogelijk laten vallen uit jouw lespakket?

Via het gebarenspel ‘Hints’ maken we het bruggetje naar het wonder van Pinksterochtend; ‘Wat gebeurde daar?’
Uit de discussies komt naar voren dat ‘elkaar verstaan’ niet alleen te maken heeft met de taal, maar ook met het met aandacht naar elkaar kijken en luisteren. De wil om de ander te begrijpen is een prachtige eerste stap om je met de ander te verbinden: zelfs al is het in eerste instantie met handen en voeten.

Sterker nog: iemand kan je ook ‘verstaan’ door hoe je in jouw doen en laten van je doet spreken. Een uitspraak van Jezus legt daar de vinger bij “Het goede dat je voor een ander doet, doe je voor mij”. Op die manier van je doen spreken is een ‘taal’ die iedereen begrijpt en die – daarvan ben ik overtuigd – iedere deelnemer in zijn/haar pakket heeft en houdt.

DKDD: Niet altijd even makkelijk, maar het gaat wel ergens over!
DKDDrrrr
Mede namens Annelies Siezenga en Anja Schut, Max van der Zwaag.

Contactpersoon: Max van der Zwaag, E: max@vanderzwaag.net