Search
Search Menu

DKDD

logo DKDD-kerk
Voor jongeren van groep 1, 2 en 3 van de middelbare school.


DKDD, dat gaat ergens over!

Er wordt met passie gediscussieerd, met energie gewerkt aan een uitwerking van het onderwerp, waarna we besluiten met een spannend spel. Hoe meer deelnemers, hoe meer impact ze op elkaar en wij op hen kunnen hebben!

Elke eerste zondag van de maand in de Pauwehof, achter de Oude Kerk.


Verslag van DKDD 6-10-2019

Het is 6 oktober en 5 uitgeslapen DKDD-ers betreden de ruimte. Vanochtend begeleid ik de DKDD samen met Judith Terpstra; een ‘DKDD-veteraan’ die als bovenbouwer de doelgroep is ontgroeid, maar nu instroomt als begeleider.

Thema van vanochtend: “Loslaten”. Ter inleiding leest Judith enkele verzen uit Mattheus 4 en Lucas 9. Jezus vraagt aan de broers Simon en Petrus én aan twee andere broers, Jakobus en Johannes, om alles achter te laten en met hem mee te gaan, om mensen te vertellen over Gods nieuwe wereld. Het is je haast niet voor te stellen: ter plekke alles loslaten en iemand volgen die je nog niet kent.

We raken in gesprek over andere voorbeelden, maar dan uit de recente geschiedenis, waarin mensen alles hebben moeten loslaten: toen van de ene op de andere dag de Berlijnse muur werd opgericht, of – heel actueel en tegelijkertijd van alle tijden – vluchtelingen, die met soms niet meer dan de kleren die ze aan hebben weg gaan van waar ze zo aan verbonden waren.

In allerlei werkvormen, waaronder de door Judith ingebracht “Levende knoop” belichten we “Loslaten”, maar dan wat lichtvoetiger. De tijd vloog; een goed teken. We laten elkaar los tot de volgende aflevering op 3 november.

DKDD: Niet altijd even makkelijk, maar het gaat wel ergens over!
DKDDrrrr
Mede namens Annelies Siezenga en Anja Schut, Max van der Zwaag.

Contactpersoon: Max van der Zwaag, E: max@vanderzwaag.net