Search
Search Menu

DKDD

logo DKDD-kerk
Voor jongeren van groep 1, 2 en 3 van de middelbare school.


DKDD, dat gaat ergens over!

Er wordt met passie gediscussieerd, met energie gewerkt aan een uitwerking van het onderwerp, waarna we besluiten met een spannend spel. Hoe meer deelnemers, hoe meer impact ze op elkaar en wij op hen kunnen hebben!

Elke eerste zondag van de maand in de Pauwehof, achter de Oude Kerk.


Verslag van DKDD 2-2-2020

Zondag 2 februari: het is de 50e DKDD. Zes deelnemers schuiven aan en samen met Pieter de Wit begeleid ik deze editie met als thema: “In or out”. Reden hiervoor is het feit dat afgelopen vrijdag Engeland de Europese Unie heeft verlaten: niet omdat we ze er niet bij willen hebben, maar omdat ze er zelf niet meer bij willen horen.

Met elkaar discussiëren we over de vraag wat het betekent om ergens bij te horen, wat dat van je vraagt en waarom dat lang niet altijd makkelijk is. Soms hoor je ergens bij, omdat je er zelf bewust voor gekozen hebt: een sportclub, een vriendengroep, wel- of geen vegetariër, of horen bij een geloofsgemeenschap. Maar dan heb je ook nog groepen waar je bij hoort, zonder dat je daar zelf voor gekozen hebt: je familie, blanke europeaan, etc.

In de bijbel staat “Wie niet voor mij kiest, is mijn vijand”. Een pittige stelling, die je heel nadrukkelijk aanspoort om ervoor te kiezen bij God te horen. Wat kies jij? Wil je dat mensen dat aan jou kunnen zien of merken war je voor kiest of liever? Een gevoelig thema, niet makkelijk, maar voor DKDD-ers iets waar ze dagelijks mee te maken hebben … ook dat hoort erbij.

DKDD: Niet altijd even makkelijk, maar het gaat wel ergens over!
DKDDrrrr
Mede namens Annelies Siezenga en Anja Schut, Max van der Zwaag.

Contactpersoon: Max van der Zwaag, E: max@vanderzwaag.net