Search
Search Menu

DKDD

logo DKDD-kerk Voor jongeren van groep 1, 2 en 3 van de middelbare school.

DKDD, dat gaat ergens over!

Er wordt met passie gediscussieerd, met energie gewerkt aan een uitwerking van het onderwerp, waarna we besluiten met een spannend spel. Hoe meer deelnemers, hoe meer impact ze op elkaar en wij op hen kunnen hebben!
Elke eerste zondag van de maand in de Pauwehof, achter de Oude Kerk.

Verslag van DKDD 6-1-2019

We trappen DKDD het nieuwe jaar af op 6 januari met 6 deelnemers. Alle reden voor Annelies Siezenga en mij om stil te staan bij de vraag: wat laat je graag achter in 2018, wat neem je graag mee naar 2019 en waar ga je dit jaar mee beginnen?

Vandaag, 6 januari, is ook de dag die je wist dat zou komen: Driekoningen. Via Mattheus 2 (vers 1 tot 18) komen we meer te weten over die koningen. Daarnaast belichten we aan de hand van een filmpje en een quiz welke verschillende gebruiken en betekenissen gepaard gaan met dit feest. Denk aan vragen, waar daadwerkelijk onderzoek naar is gedaan:

Waarin vindt Driekoningen zijn oorsprong? Hoe oud zijn de koningen waarschijnlijk geweest? Waarvoor is Driekoningen een metafoor? In de oorspronkelijke geschriften wordt nog niet over een aantal koningen gesproken. Op enig moment werden het er drie. Wat is daarvoor de reden?

En natuurlijk, geen DKDD zonder activiteiten waarbij je zelf in beweging moet komen!
N.B. Voor de goede antwoorden kunt u zich vervoegen bij de deelnemers van DKDD.

DKDD: Niet altijd even makkelijk, maar het gaat wel ergens over!
DKDDrrrr Mede namens Annelies Siezenga en Anja Schut
Max van der Zwaag.
Contactpersoon: Max van der Zwaag, E: max@vanderzwaag.net