Search
Search Menu

DKDD

logo DKDD-kerk
Voor jongeren van groep 1, 2 en 3 van de middelbare school.


DKDD, dat gaat ergens over!

Er wordt met passie gediscussieerd, met energie gewerkt aan een uitwerking van het onderwerp, waarna we besluiten met een spannend spel. Hoe meer deelnemers, hoe meer impact ze op elkaar en wij op hen kunnen hebben!

Elke eerste zondag van de maand in de Pauwehof, achter de Oude Kerk.


Verslag van DKDD 5-1-2020

Vanochtend, 5 januari, nemen we voor het eerst de Jeugdzolder in gebruik. De afgelopen maanden is hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Maar in het begin was er nog niets, anders dan lege ruimte.

In deze editie van DKDD, die Judith Terpstra en ik samen begeleiden, staat centraal: wat is er voor jou voor nodig om je ergens thuis te voelen? De 9 deelnemers schrijven op hoe ze dat doen op hun eigen kamer en delen dat met elkaar. Er blijken veel overeenkomsten in de antwoorden te zijn: belangrijk zijn je eigen bed en spulletjes die jij belangrijk vindt daar vlak bij: liefst op het nachtkastje. Daarnaast springt licht eruit en dan nog het liefst licht met verschillende kleuren.

Een dag eerder zijn we met enkele DKDD-jongeren naar IKEA gegaan om meubeltjes te kopen voor de inrichting van de Jeugdzolder. Niet verrassend, kijkend naar de uitkomsten van ons gesprek vanochtend, komen we de winkel uit met stoelen in verschillende kleuren en een klok die licht geeft.

Met veel toeters en bellen hebben we vanochtend de Jeugdzolder officieel geopend. Tijdens deze openingsceremonie is meteen voor iedereen duidelijk dat het uiteindelijk de deelnemers zelf zullen zijn die kleur en licht gaan geven aan het gebruik van de Jeugdzolder.

DKDD: Niet altijd even makkelijk, maar het gaat wel ergens over!
DKDDrrrr
Mede namens Annelies Siezenga en Anja Schut, Max van der Zwaag.

Contactpersoon: Max van der Zwaag, E: max@vanderzwaag.net