Search
Search Menu

KERKDIENSTEN AFGELAST

Naar aanleiding van de maatregelen die de overheid afkondigde hebben wij besloten alle kerkdiensten in maart af te gelasten.
Hier vindt u het bericht dat wij aan onze leden sturen / stuurden:

Op donderdagmiddag 12 maart  kondigde de regering vergaande maatregelen aan om de verspreiding van het corona-virus te beperken. Veel daarover heeft u ongetwijfeld via de media bereikt. Wij bevelen die adviezen en richtlijnen van harte bij u aan.

Eén van de richtlijnen treft ons als kerkelijke gemeente direct: namelijk dat bijeenkomsten met meer dan 100 aanwezigen worden afgelast. De maatregelen gelden tot en met 31 maart. De Protestantse Kerk sluit in haar advies daarbij aan om ook kerkdiensten niet door te laten gaan.

Na overleg hebben wij besloten dat advies over te nemen. Daarom zijn de kerkdiensten op zondag 15, 22 en 29 maart afgelast. Wij realiseren ons dat dat een forse beslissing is, maar wij rekenen op uw begrip.

Via de media (tv, radio en internet) zijn er verschillende alternatieven. Een daarvan lichten we er graag uit: aanstaande zondagmorgen wordt er vanwege de afgelastingen een speciale kerkdienst uitgezonden op televisie vanuit de kapel van het Protestants Landelijk Dienstencentrum, waarin ds. René de Reuver -scriba van de kerk- voorgaat.

Mocht dit bericht vragen opleveren, of wilt u naar aanleiding hiervan doorpraten, dan kunt u contact met ons opnemen. U vindt de contactgegevens op de website www.pknheemstede.nl/contact

Hoewel dit besluit ingrijpend is, valt het in het niet met het leed dat sommigen treft door het coronavirus.  In onze gebeden gedenken wij hen die daardoor getroffen worden.
Namens de kerkenraad

Alexander van der Voort Maarschalk, voorzitter
en ds. Pieter Terpstra