Search
Search Menu

n.a.v. de Nashvilleverklaring

Net als velen zijn wij geschrokken van het Nashville-document. De ophef die daarover de ontstond is volkomen begrijpelijk en wij herkennen die ook in onze eigen kring: mensen zijn ontzet, boos of verdrietig.


Natuurlijk weten wij dat er in de breedte van het christelijk geloof anders gedacht wordt over homoseksualiteit en gender dan in onze gemeente. In onze lokale kerkelijke gemeenschap is het zo vanzelfsprekend dat wij er geen speciaal beleid of iets dergelijks voor hebben.
Dat laat iets zien van ons geloof: dat er geen onderscheid is tussen mensen, van welk geslacht, ras, geaardheid, leeftijd of geloof zij ook zijn. Mensen zijn weliswaar niet allemaal gelijk, maar wel gelijkwaardig. Wij geloven dat God zichtbaar is in álle mensen en dat zijn liefde zich uitstrekt over alle mensen. Juist in en door mensen wordt dat zichtbaar en ervaarbaar. Dat lezen wij  in Bijbelse verhalen en zien wij ook en vooral terug in de woorden en daden van Jezus. Nog maar kort geleden vierden wij dat met kerst: dat in een kwetsbaar én kostbaar mensenkind iets van God herkenbaar is. Voor hem was geen mens te min en hij laat ons zien dat verschillen ons niet bang hoeven te maken, maar juist de rijkdom van Gods schepping laten zien.

Het doet pijn en verdriet als mensen met een beroep op datzelfde boek de seksuele geaardheid of gender van mensen niet als volwaardig erkennen of respecteren. Wij zijn van harte bereid om het gesprek te voeren met wie naar aanleiding van de Nashville-verklaring van gedachten wil wisselen. Onze deur staat open- wie je ook bent!


Arie Molendijk & Pieter Terpstra,
Predikanten Protestantse Gemeente De Oude Kerk te Heemstede


(klik hier voor contactgegevens)