Search
Search Menu

Predikanten

Behoefte aan contact?

Er zijn genoeg situaties in het leven die daartoe aanleiding geven. De predikanten van onze kerk zijn bereid om met u in gesprek te gaan, hetzij per e-mail, per telefoon, of onder vier ogen.


Wijk Oost en West: ds. Pieter Terpstra

T: 023-574 90 44
E-mail: klik hier

Wie ben ik?

Ik ben Pieter Terpstra. Dominee, partner, vader, muziekliefhebber… vul maar in. De vraag “wie ben ik?” hoort volgens mij tot de belangrijkste vragen die je je kunt stellen. In ieder geval voor mij. En het antwoord is niet altijd simpel. Per situatie verschilt de vraag; per situatie soms ook het antwoord. Zelf ontdek ik telkens weer dat ik me thuis voel in de christelijke traditie. De antwoorden die daar stevig of aarzelend gevonden worden, spreken me aan en helpen mij.

Ik zie ook dat andere mensen andere antwoorden vinden. Die ruimte is er. Ik zie ook dat het mensen soms niet lukt als die vraag komt. Of als eerdere antwoorden niet meer werken. Of omdat je even stilgezet bent, of stil wilt staan, bij een vraag. En dan is het prettig om iemand langs-zij te hebben. Ik ben dan graag je langszij. Die mee-vraagt, mee-denkt. Mee-luistert vooral. Of je nou bij de kerk hoort of niet, gelovig bent of niet. Gewoon, omdat ik geloof in mensen. Ik ontmoet je graag!

foto ArieM-2015

Emeritaat: ds. Arie Molendijk

T: 023-528 74 70
E-mail: klik hier

Wie ben ik?

In 1955 ben ik geboren in Gorinchem. Na de HBS koos ik voor de studie theologie. Het was een geraaktheid waar ik moeilijk woorden voor kon vinden. Na een theologie studie In Groningen was die binnenkant echter bedolven onder veel kennis. Ik ging godsdienst lesgeven op een middelbare school in Zwolle.
Maar dat was het toch niet voor mij en ik werd pastoraal werker in Alphen aan den Rijn bij een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. In die tijd begon ik aan een opleiding voor docent drama in Utrecht. Mijn speelse kanten werden volop aangesproken en ook weer mijn ‘oude liefde’: de theologie en alles wat mij in de diepte had aangesproken.

Ik werd predikant in Diever, een dorp in Drenthe. En sinds 1998 ben ik predikant in Heemstede. Mijn werk helpt mij nog steeds om woorden te vinden voor wat mij beweegt. En zo hoop ik zelf tot een hulp te zijn voor mensen die op zoek zijn naar wat hen beweegt. Ik heb een opleiding gevolgd tot geestelijk begeleider en ben nu zelf praktijkdocent voor die opleiding.

De secularisatie maakt me als gelovige en werkzaam in een kerk bescheiden, maar het geeft me ook ruimte om opnieuw de kracht en betekenis te ontdekken van de christelijke traditie. ‘God’ is voor mij geen leeg woord, het is het geheim van het leven zelf. En als u op zoek bent naar die hartenklop, dan kunt u contact opnemen en zal ik proberen te luisteren.

Meer informatie over de Afscheidsdienst van Arie Molendijk op zondag 28 november 2021, klik hier