Search
Search Menu

Tafelgesprekken

SCHUIF EENS AAN BIJ DE TAFELGESPREKKEN!
In het winterseizoen organiseren wij acht keer een ”Tafelgesprek”. Aan tafel is ruimte voor zo’n tien gasten, die met elkaar eten en in gesprek raken. Iedere maand heeft een eigen thema. Eerder ging het over “zin”, “verlies” of ging het gesprek over gedichten. Deelname aan een tafelgesprek is open voor wie wil. Het zijn éénmalige bijeenkomsten, zonder verdere verplichtingen.

HELAAS
Wij geloven erg in het concept, maar zien ook dat het nog niet ‘werkt’. Daarom willen we graag een frisse, nieuwe start maken in het nieuwe jaar. We hebben besloten om de tafelgesprekken dit jaar te annuleren.

Een tafelgesprek vraagt overigens geen eigen voorbereiding van de deelnemers: het gaat aan tafel om de ontmoeting. De gespreksleider bereidt vragen voor rond een thema om het gesprek te openen. Soms neemt hij/zij iets mee om te laten zien of horen. Het is allemaal bedoeld om de tafelgenoten met elkaar in gesprek te laten gaan. Kort en goed: de onderlinge ontmoeting is belangrijker dan het thema!
Het thema helpt vaak wel om net een steekje dieper te gaan. Onze ervaring is dat aan tafel mensen zich snel laten kennen- en zo gebeurt de ontmoeting. Een tafelgesprek is dus ook een heel mooie gelegenheid om eens iemand mee te nemen. Neem snel contact op met het Kerkelijk Bureau om te horen of er nog plek is bij de komende tafelgesprekken.

Zo ziet een “avondje Tafelgesprek” eruit:
Rond half zeven komen de tafelgasten binnen en is er een eerste kennismaking met elkaar. Om 18.45 u gaan we aan tafel. De maaltijd bestaat uit wisselende gerechten die door vrijwilligers worden bereid. Tijdens het eten is er natuurlijk ruimte voor verdere kennismaking en wordt onder leiding van een gespreksleider met elkaar van gedachten gewisseld over een bepaald thema. Om 20.30 u sluiten we met elkaar af. Wie wil kan nog blijven napraten, maar is ook vrij om te gaan!