Search
Search Menu

Activiteiten-overzicht

jul
17
zo
2022
Zomerlunch in de Pauwehof @ Pauwehof
jul 17 @ 11:30 – 13:30

U wordt allen uitgenodigd voor een zomerlunch op zondag 17 juli in de Pauwehof na de koffie.

Het wordt een bijzondere lunch georganiseerd door de werkgroep Groene Kerk in samenwerking met de stadsboerderij Wickevoort https://dewickevoorterstadsboeren.nl/ . De heerlijke dingen die u te eten krijgt zijn de vorige dag vers geoogst en klaargemaakt op Wickevoort. Sterker nog, wie dat leuk vindt kan daarbij komen helpen. Graag zelfs! Met elkaar een maaltijd klaarmaken met ingrediënten die u net zelf van het land hebt geoogst, dat is een bijzondere ervaring. Dus doe mee op zaterdagochtend 16 juli, 10.00 uur.
Lees verder

aug
31
wo
2022
Open Huis de Pauwehof @ Pauwehof
aug 31 @ 10:00 – 12:00

pauwblauw-kleinSociaal Cultureel Werk in de Pauwehof

Het Open Huis biedt u de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod aan activiteiten. Daarnaast kunt u het werk van cursisten bewonderen in de expositie. Divers werk zoals speksteen, mandala’s, aquarellen en quilt kunt u zien. Wie weet raakt u zo geïnspireerd dat u ook een cursus wilt volgen.

De Pauwehof is een ontmoetings- en activiteitencentrum voor ouderen. Het is een samenwerking tussen de diaconie van de Protestantse Gemeente Heemstede en WIJ Heemstede.

Inwoners vanaf 55 jaar kunnen deelnemen aan creatieve, educatieve en sportieve cursussen – alle onder begeleiding van een professionele docent. Vrijwilligers, gastvrouwen en gastheer, heten u welkom en dragen bij aan de gemoedelijke sfeer die hangt in de Pauwehof. De Pauwehof als locatie is zeer laagdrempelig, ontmoeting staat voorop. De activiteiten zijn betaalbaar door de samenwerking van WIJ Heemstede en de diaconie van de Protestantse Gemeente Heemstede.

Let wel op, voor een aantal cursussen is een wachtlijst. Informatie over de cursus kunt u tijdens dit Open Huis stellen aan de docenten en vrijwilligers die aanwezig zijn.

nov
17
do
2022
Manna & meer @ Pauwehof
nov 17 @ 18:30 – 20:30

Manna & meer

Een maandelijks moment voor tien à twaalf mensen om samen te komen om gevoed te worden door het eten en door elkaars aanwezigheid.

De eerstvolgende gedekte tafel staat klaar op donderdag 17 november, in de Pauwehof.
* inloop vanaf 18:30
* start: 18:45 – 19:00
* afronden tussen 20:00 – 20:30 uur.

Opgave via het Kerkelijk Bureau (023 528 53 36) of Minette Kits Nieuwenkamp (kerkelijkwerker@pknheemstede.nl)

dec
17
za
2022
Scratchdag Christmas Carols 2022 @ Oude Kerk
dec 17 @ 10:00 – 17:00

Op zaterdag 17 december 2022 vindt in de Oude Kerk te Heemstede na twee jaar afwezigheid voor de 21e keer de scratchdag ‘Christmas Carols’ plaats onder leiding van dirigent Piet Hulsbos. Begeleiding: Willem Jan Cevaal. Deelname: € 17,50. Aanvang: 10:00 uur.

Aanmelden of info: carolsheemstede@gmail.com.

In één dag studeren ongeveer honderd koorzangers bekende en minder bekende Christmas Carols in. Vanaf 10:00 uur klinken de vierstemmige kerstliederen door de sfeervolle Oude Kerk.

Begeleid door een vleugel en door kaarsen verlicht sluiten de zangers deze dag om 16:30 uur af met een intiem concert, waarvoor de toegang gratis is.

Al ruim 20 jaar is de scratchdag Christmas Carols een succesvolle en geliefde dag in de wijde omgeving van Heemstede. “Once in Royal David’s City” staat zeker op het programma, maar ook carols als “Away in a manger”, “Ding dong merrily on high”, “O come all ye faithful” zijn regelmatig voorbij gekomen.

Voor de deelnemers: de lijst met midi-files, Klik hier