Search
Search Menu

Cantorij

Cantorij Heemstede

Sinds 1986 is de Cantorij een groep enthousiaste mensen, die van zingen houdt en sinds 2022 wordt geleid door Willem Jan Cevaal. De Cantorij bestaat momenteel uit circa 30 leden.

Eens in de vier weken zingt de Cantorij in één van de kerkdiensten ter ondersteuning van de gemeente. Actuele informatie staat bij Agenda, lees verder…

Elke twee weken wordt er op maandagavond gerepeteerd in de Oude Kerk van 20.00 uur tot 21.15 uur. Vanaf 19.30 uur is er gelegenheid voor koffie of thee in de Pauwehof.
Eens per jaar wordt er een studiedag of studieweekend gehouden. Bent U geïnteresseerd, wilt U misschien eens een repetitie meemaken? Neem dan contact op met één van onderstaande contactpersonen

Afscheid Wil Bakker

Na bijna 36 jaar lang de Cantorij te hebben geleid, heeft Wil Bakker in mei afscheid genomen als cantrix. Op woensdagavond 18 mei 2022 was er een gezellig samenzijn in de Pauwehof met veel leden en oud-leden van de Cantorij. Herinneringen werden opgehaald, anekdotes uit oude notulen, een terugblik met foto’s en verslagen van eerdere jubilea, een afscheidskado en natuurlijk met een feestlied. Het was als vanouds en ook met een lach en een traan, omdat het een afscheid was.

Op zondag 22 mei 2022 is er in de zondagse kerkdienst officieel afscheid genomen. Mooie woorden door de voorzitter van de kerkenraad, een prachtige dienst met muzikale inbreng van de Cantorij o.l.v. Willem Jan Cevaal en een kort optreden van het Klein Koor met Margriet Zuidhof, Lisette Kwast, Wil Bakker, Marco Siezenga, Willem Jan Cevaal en Wabe Heeringa.

We hebben 36 jaar lang kunnen genieten van de inzet van Wil Bakker. Ze heeft met de Cantorij een stempel gedrukt op de rol van oude en nieuwe kerkmuziek in de liturgie van onze kerkdiensten. Wil is steeds op zoek geweest naar kerkmuziek die gebruikt kon worden, met teksten die ons aan konden spreken, met muziek die zingbaar was, niet alleen voor een Cantorij maar ook voor andere gemeenteleden. Ze keek altijd uit naar de voorbereidende gesprekken met de predikanten. Zij had een grote stem in de keuze van geschikte liederen, passend bij het thema van de zondag en bij de lezingen.

Wll, veel dank voor al je inbreng. We hebben van je genoten en wensen je nog vele jaren in ons midden, nu als gewoon gemeentelid, straks wellicht als meezingend cantorijlid.
Wabe Heeringa

Jubileumconcert

In 2016 bestond de Cantorij 30 jaar! Op 1 oktober 2016 heeft de Cantorij dit jubileum feestelijk gevierd met een uitstapje. Voor een fotoverslag, klik hier
Het Jubileumconcert is op zondagmorgen 26 februari 2017 in de Oude Kerk uitgevoerd, samen met Koor Plus Minus. Zie aankondiging, klik hier


(foto: Ton vd Brink, bron: De Heemsteder)

Contactpersoon:

Mieke Hazekamp
T: 023 – 562 87 35
E: Mieke Hazekamp

Koorleider:

Willem Jan Cevaal
T: 06 152 076 41
E: Willem Jan Cevaal