Search
Search Menu

Handleiding Koffiedrinken-online

HOE WERKT HET?
De ontmoeting vindt plaats via jitsi-meet. Dat is een omgeving die volgens bijv. Consumentenbond niet alleen betrekkelijk eenvoudig is, maar ook veilig. Zowel het één als het ander zijn belangrijk. Er is geen “account” nodig. Een korte instructie staat hieronder.

Klik op de link die je hebt ontvangen,
of ga in je webbrowser (bij voorkeur Chrome, maar Firefox, Safari en Edge werken ook) naar meet.jit.si en vul de naam van het overleg in.

Op uw mobiele apparaat verschijnt een scherm, waarin u wordt gevraagd de app te installeren. Als je dat niet wilt, klik dan op “Launch in web”.
Als je wordt gevraagd om toestemming voor camera en microfoon, klik je op “ja” of “toestaan”.

Er opent een scherm, waarop je jezelf ziet via je camera.
Dat is een soort controle, of alles in orde is. Je ziet een blauwe balk met “deelnemen”.
Afhankelijk van de instellingen, start de meeting, of verschijnt er een venster met een opmerking dat de vergadering is vergrendeld door een deelnemer. In dat geval vul je het opgegeven wachtwoord in. Als je daarop klikt zit je in de vergadering (en kunnen anderen je dus zien en horen!)

P.S.
Er zijn ook zgn. apps beschikbaar voor IPhone, Ipad en Android-apparaten (zoals Samsung). Die zijn te vinden in de Apple App-store (klik hier) en de Google Play-store (klik hier)