Search
Search Menu

Passion40Daagse

“Uit Liefde voor jou”.

Paaswake en lezing door Stiltetrainer Mirjam van der Vegt.

 

Op 4 april 2023 organiseert de Protestantse gemeente in de Oude Kerk te Heemstede, in de stille week,  een paaswake. Het thema van die wake is “Uit liefde voor jou”. Voor die gelegenheid wordt er een levensgroot kruis in het hof van de kerk, vlak naast de ingang, geplaatst.

 

In de 40-dagen-tijd, de tijd van vasten en inkeer vóór het Paasfeest, worden door heel Nederland momenten van verstilling en reflectie georganiseerd. Daarbij reist het kruis, wat ook gebruikt wordt in de muzikale paasvertelling “The Passion”, door het hele land. Het kruis staat symbool voor het lijden en sterven van Christus. Elke dorp of stad waar het kruis ontvangen wordt, organiseert enkele activiteiten die uitnodigen tot verstilling en reflectie.

 

Bij de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein, wordt het kruis opgesteld in de tuin van de kerk. Een ieder die dat wil, kan daar op 4 april tussen 8:30 en 19:30, langskomen en een kaarsje aansteken “uit liefde”. Eventueel kun je ook een kaartje schrijven met een wens of boodschap “uit liefde”. Je kunt het kaartje opsturen naar iemand die op jouw boodschap wacht, of opprikken op het bord zodat iedereen kan lezen wat de liefde in jou beweegt, of gewoon meenemen naar je Thuis.

Als je juist behoefte hebt aan een moment van inkeer en stilte is er ook de mogelijkheid om mee te doen aan een stilte-meditatie. Je loopt gewoon binnen, gaat zitten en er is stilte. De stilte momenten zijn om 8:30 om 13:30 en om 19:15.

Voel je vrij om langs te komen, even te kijken en misschien een kaarsje  “uit liefde” te branden.

Naast de paaswake op 4 april, is er ook een bijzondere gelegenheid tot bezinning en inkeer op woensdag 12 april om 20:00 uur, in de Oude Kerk te Heemstede. Dan neemt  Stiltetrainer Mirjam van der Vegt ons mee langs de natuurlijke scheppingslessen rondom liefhebben vanuit rust.  Het thema voor die avond beschrijft ze zelf als: Uit liefde voor jou – jij bent een liefhebber, maar hoe blijf je liefhebben en verbinden zonder jezelf leeg te geven? Wat is de rol van rust in verbinding? En wat leren we daarvan uit de schepping?

 

Wil je deze lezing meemaken, reserveer dan je plaats vóór 12 april, via www.thepassion40daagse.nl.  Zoek bij evenementen naar Mirjam van der Vegt en reserveer voor de lezing in Heemstede.  Kaarten zijn €10,- per persoon.

 

Van harte welkom namens de Protestantse gemeente Heemstede.

Annelies Siezenga, Maarten Hartsuijker; Pieter Terpstra; Dirk Grijns