Search
Search Menu

Kerkdiensten

Liturgisch-centrum OK-1aDe kerkdienst is een belangrijk onderdeel van onze gemeente. Het is het moment waarop wij ons geloof vieren. We komen bij elkaar en ontmoeten elkaar, we zingen en we bidden. Er wordt uit de bijbel gelezen en een dominee legt uit wat die oude woorden hier en nu te zeggen hebben.

Zo proberen wij samen steeds opnieuw te ontdekken wat het betekent om christen te zijn in onze eigen tijd en onze eigen omgeving. Na de kerkdienst (die meestal een uur duurt) blijven veel mensen vaak na om samen koffie of thee te drinken.

Op de eerste zondag van de maand zijn er speciale diensten voor de jeugd, lees meer…
Aanvragen voor vervoer naar de kerk: mw. W. van Lavieren, T: 023 528 62 65.
Wilt U via internet onze kerkdienst beluisteren, zie menu Kerk-online, klik hier

Vanaf donderdag is de orde van dienst (Bij-de-Dienst) van de aanstaande zondag beschikbaar. Tevens vindt u daar een aantal ordes van dienst van vorige zondagen, klik hier

Corona-maatregelen

Tijdens de corona-crisis heeft de kerkenraad heeft besloten om de kerkdiensten af te gelasten. In plaats daarvan gaan we korte kerkdiensten uitzenden vanuit de Oude Kerk: Meditatief Moment. Zo houden we het verhaal gaande en de lofzang en het gebed.
Arie Molendijk en Pieter Terpstra zullen daarin voorgaan, met medewerking van enkele betrokkenen: een musicus, een ambtsdrager, een lector, een geluidstechnicus en een paar zangers. Er is een klein koor gevormd van mensen die de liederen zullen zingen.
(Foto: Sjoerd Bakker)

U kunt de diensten op twee manieren meemaken of terugluisteren, via Kerkomroep (alleen geluid) of via YouTube (met beeld en geluid). Een korte handleiding voor het gebruik van Kerkomroep, vindt u hier (klik hier).
Door de grote drukte op de website van Kerkomroep is het helaas soms lastig om de uitzending mee te maken. De uitzendingen zijn ook (direct) na afloop te beluisteren via de site. Misschien kunt u het later nog eens proberen.

De uitzendingen via YouTube vindt u op onze YouTube-pagina: klik hier.

Vanaf 1 juli is het (beperkt) mogelijk om een kerkdienst bij te wonen. Er gelden natuurlijk wel de voorzorgsmaatregelen van het RIVM, zoals de anderhalve meter afstand. Er zijn daarom slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Daarom is het nodig om u tijdig aan te melden om één of meer zitplaatsen te reserveren, klik hier.