Search
Search Menu

Bij de dienst

Maandag 14 december 2020 kondigde de regering een zogenaamde lock down af. Daarmee wordt de samenleving goeddeels tot stilstand gebracht. Natuurlijk doet de overheid dat niet zomaar, maar het is van een onvoorstelbare betekenis voor velen. Onze oproep is dan ook om vooral op elkaar te blijven letten, een stapje extra te doen door aandacht aan elkaar te blijven schenken. Niemand kan dit alleen dragen, dus we hebben elkaar nodig.

Als gemeente willen wij u ook graag van dienst zijn waar we kunnen. Laten we ook in deze tijd vooral naar elkaar blijven omzien. Informeer door een telefoontje of een berichtje eens hoe het met iemand gaat. Dat is van grote betekenis! En mocht extra aandacht nodig zijn, kunt u altijd contact opnemen met het Pastoraal Meldpunt of onze predikanten. Samen verkennen wij dan de mogelijkheden.

Vanwege de maatregelen hebben we het ingrijpende besluit genomen om de kerkdiensten gedurende deze lock down alleen online te houden. Dat betekent dat voorlopig alleen ‘medewerkers’ bij de kerkdienst aanwezig zijn, geen andere kerkgangers.

Dit was geen eenvoudig besluit. Het is ook niet lichtvaardig genomen. De afgelopen maanden hebben al veel van vrijwel iedereen geëist, met name van zorgmedewerkers, maar ook van ondernemers, schoolgaande kinderen, hun ouders, alleenstaanden. En van ouderen, die steeds minder kunnen en mogen. Juist in deze periode willen we graag “allen tezamen komen”, zoals het kerstlied zingt. Maar we menen dat we met dit besluit de beste bijdrage te leveren in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus, zodat we ook weer zo snel mogelijk allen tezamen kunnen komen.

We blijven de diensten uitzenden via Kerkomroep (alleen geluid) of via YouTube (beeld en geluid).
De uitzendingen via YouTube vindt u op onze YouTube-pagina: klik hier.
Een korte handleiding voor het gebruik van Kerkomroep, vindt u hier.
Bij iedere dienst in onderstaande lijst staat een directe link naar de uitzending op YouTube en vindt u ook de Orde van dienst.

COLLECTE: In deze tijd van Vieringen op afstand houden we elke week 1 collecte. Dit collecte-doel wordt bekend gemaakt tijdens de viering en via de website. Informatie over de diverse mogelijkheden van betalen, lees verder…

Overzicht DIENSTEN :

LET OP! Soms laat de techniek ons in de steek en zijn de diensten niet altijd goed rechtstreeks mee te maken. Probeert u het dan later nog eens. De diensten zijn tot ongeveer een maand later beschikbaar via Kerkomroep en YouTube. Voor YouTube geldt daarnaast dat de kerkdienst direct na de uitzending wordt verwerkt en dan een tijdje niet beschikbaar is. Dat kan soms wel 12 uur duren.