Search
Search Menu

Open Dag

Aankondiging Open Dag 25 juni 2016

Vorig jaar werd de Oude Kerk ingrijpend verbouwd. Veel Heemstedenaren zijn inmiddels al eens binnen geweest. Bijvoorbeeld bij een kerkdienst of een concert van Podia Heemstede. Voor wie dat nog niet gedaan heeft, en voor wie in alle rust nog eens wil rondkijken, organiseert de Protestantse gemeente een open dag.

Hoewel de kerk op zich al een (alom gewaardeerd) juweeltje is, biedt de Open Dag een paar extra redenen om naar de kerk te komen. Tijdens de verbouwing werd de grafkelder van Adriaan Pauw (Heer van Heemstede in de 17de eeuw) en zijn familie toegankelijk. Bij bijzondere gelegenheden is die kelder te bezichtigen.

Verder is er mooie muziek in de kerk. In het afgelopen seizoen zijn er al veel concerten georganiseerd door Podia Heemstede. Menig artiest was diep onder de indruk van de sfeer en de akoestiek van de kerk. Met trots kondigen we dan ook de muzikale medewerking van Piet Hulsbos (organist van de Oude Kerk en gerenommeerd musicus en dirigent van bijv COV IJmuiden en Haarlem) en de Junior Jazz Unlimited. Deze jonge Jazzband, met één van de leden van de Oude Kerk in de gelederen, schopte het onlangs tot de halve finale van Holland’s got Talent.

Om het feest compleet te maken is er natuurlijk taart, al dan niet vergezeld van koffie of thee, fris, wijn of bier. Een ijscokar en een springkussen maken het feest compleet.