Search
Search Menu

Predikant – Pastor

Behoefte aan contact?

Er zijn genoeg situaties in het leven die daartoe aanleiding geven. De predikant, kerkelijk werker en het pastoraal team van onze kerk zijn bereid om graag met u in gesprek te gaan. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer van het Pastoraal Meldpunt (06-35 60 86 67) en via de contactgegevens zoals hieronder vermeld bij de Predikant en de Pastor.

Meer informatie over de Afscheidsdienst van Arie Molendijk op zondag 28 november 2021, klik hier


Predikant: ds. Pieter Terpstra

T: 023-574 90 44
E-mail: klik hier


Wie ben ik?

Ik ben Pieter Terpstra. Dominee, partner, vader, muziekliefhebber… vul maar in. De vraag “wie ben ik?” hoort volgens mij tot de belangrijkste vragen die je je kunt stellen. In ieder geval voor mij. En het antwoord is niet altijd simpel. Per situatie verschilt de vraag; per situatie soms ook het antwoord. Zelf ontdek ik telkens weer dat ik me thuis voel in de christelijke traditie. De antwoorden die daar stevig of aarzelend gevonden worden, spreken me aan en helpen mij.

Ik zie ook dat andere mensen andere antwoorden vinden. Die ruimte is er. Ik zie ook dat het mensen soms niet lukt als die vraag komt. Of als eerdere antwoorden niet meer werken. Of omdat je even stilgezet bent, of stil wilt staan, bij een vraag. En dan is het prettig om iemand langs-zij te hebben. Ik ben dan graag je langszij. Die mee-vraagt, mee-denkt. Mee-luistert vooral. Of je nou bij de kerk hoort of niet, gelovig bent of niet. Gewoon, omdat ik geloof in mensen. Ik ontmoet je graag!

Pastor: drs. Minette Kits Nieuwenkamp

T: 06- 43 51 11 60
E-mail: klik hier


Wie ben ik?

Ik ben een enthousiast mens, graag buiten en betrokken op mens en aarde. Ik werkte jaren als sociaal geograaf bij adviesorganisaties en de Rijksoverheid. Intussen groeide mijn fascinatie voor wat kerk-zijn kan betekenen voor ons, als mensen met elkaar en als mensen in de tijd. Ik ontdekte de kracht van samen op weg zijn, in het licht van geloof, hoop en liefde.

Na mijn veertigste begon ik aan omscholing. Ik volgde de driejarige theologie-opleiding aan het OVP in Bilthoven en stroomde door naar Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik combineerde mijn studie met werk aan het landelijk beleid m.b.t. oorlogsgetroffenen, palliatieve zorg en geestelijke verzorging.

Ik ben dankbaar en blij dat ik, als pastor, er voor mensen mag zijn. Samen met de vrijwilligers van het pastoraal team en in het bijzonder voor gemeenteleden vanaf 75 jaar. Bijvoorbeeld voor een vertrouwelijk gesprek. Ik begeleid ook groepen en ga voor in bijzondere vieringen en uitvaarten. Ik zoek graag de verbinding met wat er in de breedte speelt in en om de kerk.

U kunt mij rechtstreeks of via het nummer van het pastoraal meldpunt bereiken.
Of spreekt u mij even aan als u mij ziet in de kerk!

Pastoraal meldpunt en pastoraal team: klik hier