Search
Search Menu

Activiteiten-overzicht

feb
27
do
2020
Manna & meer @ Pauwehof / Oude Kerk, Heemstede
feb 27 @ 18:30 – 20:30

Manna & meer

Er zijn de laatste twee jaar geen huiskamerbijeenkomsten meer georganiseerd. Die manier om elkaar als gemeenteleden te ontmoeten heeft jarenlang goed gewerkt, maar we gaan er nu een andere vorm aan geven onder de titel:

“Manna & meer  –  eten en ontmoeten in de kerk”

In het vorige seizoen hebben we die vorm een aantal keren uitgeprobeerd. De ervaringen van deelnemers waren zo positief dat we ermee verder gaan, in de hoop dat velen van u daar een keer aan mee komen doen.

Wat kunt u verwachten?

Tien à twaalf mensen komen samen rond een gedekte tafel. Voordat de maaltijd wordt opgediend  stelt ieder zich voor. Onder het eten wordt er een vraag of thema in het midden gelegd, waarover we van gedachten kunnen wisselen. Al pratend en luisterend leren we elkaar kennen en worden we gevoed door het eten en door elkaars aanwezigheid.

U kunt zich opgeven via het Kerkelijk Bureau.

In verband met de voorbereidingen is het prettig als we enkele dagen van te voren weten op hoeveel tafelgenoten we kunnen rekenen. Voor deelname vragen we een eigen bijdrage van €5; maar de kosten mogen nooit  een bezwaar zijn!

Vanaf 18.30 uur bent u welkom in de hal van de Pauwehof. De maaltijd begint om 18.45 uur in de kerkenraadskamer en wordt rond 20.30 uur afgesloten.

Meer informatie, lees verder…

mrt
15
zo
2020
Taizé-viering 15 maart @ Oude Kerk
mrt 15 @ 09:45

Een werkgroep samen met Pieter Terpstra heeft deze viering voorbereid. Het thema is: “Geroepen?
We lezen uit Exodus 6 over de roeping van Mozes en al zijn twijfels. Ook wij voelen ons soms geroepen, er komt van alles op ons pad. Hoe ga ik daarmee om, wat zijn mijn mogelijkheden?

In deze viering is er tijd voor bezinning, tijd om te zingen, tijd om te luisteren naar teksten en tijd om stil te zijn en te mediteren. Er is ook weer gelegenheid om een kaarsje aan te steken, ter bemoediging voor onszelf, of voor een naaste uit onze eigen omgeving.

Locatie: Oude Kerk m.m.v. ds. Pieter Terpstra
Aanvang: 10.00 uur – inzingen vanaf 9.45 uur

Theeconcert VoCantare @ Oude Kerk
mrt 15 @ 15:00 – 16:00

Vocaal ensemble VoCantare

Op zondag 15 maart 2020 is het volgende Theeconcert.
Het Vocaal ensemble VoCantare uit Haarlem verzorgt dan een bijzonder Passieconcert. Het brengt een rijk programma met uiteenlopende werken van 1505 tot heden met stijlkenmerken uit de renaissance, barok, classicisme, romantiek en de 20e eeuw. De muziekkeuze bestaat niet alleen uit passiemuziek, maar ook het voorjaar wordt verwelkomd.

VoCantare is in 2011 gestart als projectkoor en is ontstaan uit leden van Concertkoor Haarlem. Tegenwoordig bestaat het koor uit elf zangers en zangeressen onder leiding van Martine Clarke. Bij dit concert wordt de pianobegeleiding verzorgd door Gerrie Meijers.

Na het concert

Na het concert is er zoals gebruikelijk een warm aanbevolen deurcollecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. Daarna bent u van harte uitgenodigd in de Pauwehof, achter de Oude Kerk, waar thee en koffie met zelfgemaakt gebak verkrijgbaar is tegen vriendelijke prijzen.