Search
Search Menu

Catechese

jeugd-handen-4

Catechese Heemstede

Niet alles is zo simpel als een IKEA-boekenkast. Daar volg je eenvoudigweg de gebruiksaanwijzing en aan het eind van het boekje staat je kast overeind. Klaar om in gebruik te nemen.

Soms heb je net iets meer nodig- omdat de antwoorden niet zo simpel zijn. Als het gaat over geluk, over vriendschap over leven, over zin, of over God. Over al die dingen gaat het op catechisatie. Over zoeken naar een weg. Maar ook over vragen van geloof en ongeloof. Over de Bijbel.

 

In oktober start de catechese weer. Voor de kinderen van (ongeveer) 10 tot (ongeveer) 14 jaar is er een programma in de maak. Met de deelnemers zoeken we naar het beste moment. Dat is altijd lastig, want er is veel dat de aandacht verdient in de jonge levens. Maar ruimte maken om eens wat stil te staan bij dingen die er ook toe doen, is geen gek idee.

In de basiscatechese ontdekken we aan de hand van bekende en minder bekende verhalen uit de Bijbel wat geloven eigenlijk betekent. Waarom doen mensen dat en wat willen ze ermee?

De catechese voor klas 1, 2 en 3 kreeg de mooie werktitel mee: ‘Dragende grond’: Wat draagt je, of wie? Welke verhalen helpen je vooruit?

Iedereen in de leeftijdscategorie is welkom, ook als je nog niet eerder meedeed. Laat weten als je wel wilt meedoen, maar (nog) geen bericht hebt ontvangen.
Meer weten? Neem contact op met ds. Pieter Terpstra