Search
Search Menu

Taizé-vieringen

kandelaar-detailTaizé in Heemstede

Twee keer per jaar wordt er in Heemstede een Taizé-viering gehouden op zondagmorgen om 10.00 uur in het gebouw van de Oude Kerk van de PKN gemeente. De vieringen worden georganiseerd door de Taizé-voorbereidingsgroep, in samenwerking met onze predikant of pastor.

De vieringen hebben steeds een bepaald thema, waarop de liederen en teksten zijn afgestemd. Het zijn vieringen met verstilling, meditatieve inkeer en zingend bidden. Vaak is er gelegenheid om zelf een kaarsje aan te steken. Een Taizé-viering schept ruimte voor het eigen hart om zich te openen voor God. Daarom is er ook altijd een meditatieve stilte, die wordt afgesloten met fluitspel.

DSCN2346-klein

Tijdens de viering zingen wij vooral liederen met korte teksten. Het zijn meditatieve liederen die een keer of acht worden herhaald, tenzij anders aangegeven.
De melodie van een lied wordt éénmaal voorgespeeld, vervolgens eenmaal voorgezongen en daarna kan een ieder meezingen. Wanneer de fluit zwijgt en enkel het orgel nog begeleidt, betekent dat de laatste herhaling van het lied.

Meer informatie over een recente viering, Zondag 30 oktober 2022, Taizé-viering
De aankondigingen staan in Wegwijzer en in het Activiteitenoverzicht, lees verder
Contactpersoon: Wabe Heeringa, E: wwheeringa@gmail.com.


Taizé in Noord-Holland

Op de website www.taize-noord-holland.com vindt u een programma van Taizédiensten in de provincie Noord-Holland, beschrijvingen van de diensten in verscheidene plaatsen, fotoverslagen van reizen naar Taizé, en de geschiedenis van Taizé in Frankrijk.

Links:
taize.jongerenwebsite.nl/taizenederland.htm
www.taizeinnederland.nl
www.taize.tk


Taizé in Frankrijk

Taizé-vieringen in de geest van de Taizé-communauteit, vlak boven Cluny in de Franse Bourgogne.
taize-FrDiensten van verstilling, meditatieve inkeer en zingend bidden.
Een Taizédienst schept ruimte voor het eigen hart om zich te openen voor God. In Taizé worden liedbundels uitgereikt die in zeven talen gedrukt zijn. Ieder kan in zijn eigen taal zingen. Hetzelfde lied zingen in verschillende talen, met z’n honderden tegelijk, verbindt mensen.

Zie website van Taizé in Frankrijk: www.taizé.fr/nl