Search
Search Menu

Kunstvespers

Van 2014-2019 organiseerden wij Kunstvespers in de Oude Kerk. In september 2019 hebben we besloten daarmee te stoppen. Vanuit het idee dat het einde van het één, het begin is van iets nieuws, gaan we in de komende periode verkennen welke andere kansen er zijn om in ons gebouw en onze gemeente kerk en kunst aan elkaar te verbinden.

Kijken naar kunst brengt je bij zinnen. Een goed kunstwerk ‘zegt’ iets waar vaak geen woorden voor zijn. Het drukt iets uit van zin, betekenis en gaat over de diepere lagen van het leven. Daarom is het bijzonder om zo’n werk in een kerk tentoon te stellen. Dat gebeurt in de Kunstvespers. Eén werk wordt omlijst door muziek, gedichten en een kort bezinnend woord. En dat alles in de intieme ambiance van de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein.

Voor een moment van rust en inspiratie

De Heemsteedse Kunstvespers vinden plaats in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede. Deze kerk biedt een omgeving die van nature tot bezinning stemt. De verstillende vorm van de liturgie is een context waarbinnen de vragen naar zin ruimte kunnen krijgen. Verschillende (veelal lokale) kunstenaars verlenen hun medewerking aan dit project.
In de vesper klinkt muziek, is er ruimte voor een kort bijbelgedeelte en in het hart is er ‘stille aandacht’ voor wat er is. Wij geloven dat in die ruimte het kunstwerk, de liturgie en wijzelf met elkaar in gesprek raken. Een mooie kans om de zondag samen af te sluiten, of de week in rust te beginnen.

logo kunstvesper
Algemene informatie:
Kunstvespers zijn vrij toegankelijk voor iedereen (kerkgangers en niet (zo) kerkgangers).
De Kunstvesper begint om 17.00 uur en duurt ongeveer tot 17.45 uur.
Muzikale medewerking door Willem Jan Cevaal op orgel en/of vleugel.
De aankondigingen staan in Wegwijzer en in het Activiteitenoverzicht, lees verder
<br “clear=”all””>De voorbereidingscommissie:  Susanne Houtman, Lucia Pultrum, Remko de Reus, Willem Jan Cevaal, Arie Molendijk en Pieter Terpstra.

Een overzicht van de eerdere kunstvespers vindt u hier