Search
Search Menu

Activiteiten-overzicht

jan
30
do
2020
Lezing: Een gebroken wereld heel maken @ Trefpunt, Bennebroek
jan 30 @ 20:00 – 22:00

Lezing Hans van der Heiden

“Een gebroken wereld heel maken” – wat heeft dit boek van rabbijn Jonathan Sacks te bieden? Om het echt in twee, drie woorden te zeggen: het doet je goed. Het lezen van dit boek doet je goed, want het zegt: het is goed dat je er bent. Er is op jou gerekend, je bent welkom, en je bent er niet voor niets.

Het lezen van het boek leert je dat je bestaan zin heeft, of hoe je aan je bestaan zin kunt geven. Het maakt je duidelijk dat ook de allerkleinste stap vooruit de moeite waard is. Het geeft je moed om die stap ook te maken. En het wekt telkens weer de hoop, dat tegenslagen overwonnen kunnen worden, omgezet kunnen worden in iets positiefs. Dat het niet hopeloos is het goede te willen doen in een wereld, waarin zoveel verkeerd gaat. Het boek  is realistisch en daarom niet optimistisch, maar wel hoopvol.

De oorspronkelijke Engelse uitgave heeft als ondertitel: een ethiek van verantwoordelijkheid. Dat was het eerste wat de vertaler, ds Hans van der Heiden, aantrok.  Dit boek bevat volgens hem een leer van goed en kwaad.  Het helpt te kiezen voor de goede weg, die het leven zin geeft en de wereld – de kleine en de grote – beter maakt. En … het is zoveel meer. Het is ook een geloofsboek, dat ingaat op vragen waar we in het geloof mee worstelen. Het zegt ons niet wat we moeten geloven, maar het helpt ons onze eigen weg daarin te vinden. Daarbij leren we en passant veel van de Joodse wortels van ons geloof. Een pastoraal boek is het ook, dat ons voorhoudt dat het ongeluk dat ons treft niet het einde hoeft te zijn, maar kansen biedt voor een nieuw begin.

Plaats en tijd:         Trefpunt, 20.00 uur
Contactpersoon:   Jolien Nak

feb
2
zo
2020
Preek van de Leek: Fred Teeven @ Oude Kerk
feb 2 @ 15:30 – 16:45


Meer informatie: lees verder

feb
11
di
2020
Informatiebijeenkomst Wickefoorter Stadsboeren @ De Wickefoorter Stadsboeren
feb 11 @ 20:00 – 21:30

Oogsten bij De Wickevoorter Stadsboeren


In een uurtje vertellen De Wickevoorter Stadsboeren, Ada en Martin, je alles wat je wilt weten over het komende seizoen op de zelfoogsttuin.
Op de tuin van een hectare groot, in de nieuw te bouwen wijk Wickevoort, verbouwen De Wickevoorter Stadsboeren ruim 50 soorten groente. Als deelnemer aan de tuin kun je hiervan wekelijks genieten. De boeren doen al het werk om de groente optimaal te laten groeien en jij kunt elke week komen oogsten. Naast de groente levert dat op dat je lekker buiten bent en contact hebt met de andere deelnemers.

Lijkt het je leuk om mee te doen, maar heb je nog vragen of twijfels? Kom luisteren en stel je vragen!

feb
13
do
2020
Lezing: Passionen van Bach @ Pauwehof / Oude Kerk
feb 13 @ 20:00 – 21:30

Over de passionen en in het bijzonder de twee beroemde passionen van Bach, de Johannes Passion en de Matthäus Passion, zal een presentatie worden gehouden in de Pauwehof en de Oude Kerk.

Na een korte inleiding over het ontstaan van de muziek en de tekst voor de lijdenstijd vanaf de vroege Renaissance zal daarna dieper worden ingegaan op de overeenkomsten en verschillen in Bachs meesterwerken.

Daarbij zullen geluidsfragmenten te horen zijn en zal Piet Hulsbos zelf ook op orgel en/of piano voorbeelden laten horen.

Een ongetwijfeld zinvolle en hoogst interessante lezing zal dit zijn voor de liefhebber in voorbereiding op de komende passietijd!

Piet Hulsbos is vaste organist van de Oude Kerk te Heemstede, geeft les aan een muziekschool en is dirigent van diverse koren.

NB: deze presentatie was oorspronkelijk gepland op 6 februari, maar is verplaatst naar 13 februari.