Search
Search Menu

Activiteiten-overzicht

dec
10
do
2020
Lezing: Ecologische boerderij Wickevoort @ Pauwehof - Oude Kerk
dec 10 @ 20:00 – 22:00

Bezinning en Verdieping

Ecologische boerderij Wickevoort, goed voor de aarde en goed voor u.
Goede zorg voor de aarde die ons geschonken is en die ons voedt, ligt diep verankerd in ons geloof. Daarom hebben we ons gemeentelid Ada de Graaff, stadsboerin, uitgenodigd om het verhaal te komen vertellen over haar boerderij in Cruquius.

Ongeveer twee jaar geleden werden Ada de Graaff en haar broer Martin Verzijden ecologische stadsboeren op Landgoed Wickevoort, gelegen vlak achter het oude stoomgemaal Cruquius.

Maar wat is dat, stadsboer zijn en waarin is ecologisch boeren anders dan gewoon boeren? Ze moesten het idee van de grond af aan ontwikkelen. Er waren een paar uitgangspunten. Op het landgoed wordt een woonwijk ontwikkeld en de boerderij ligt op het terrein SEIN (expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde). Dat bood de mogelijkheid om samen met wijkbewoners en cliënten van SEIN aan de slag te gaan.

Ada en Martin willen hun producten direct verkopen aan klanten in de nabije omgeving en op die manier mensen weer verbinden. Gemeenteleden van een ‘Groene Kerk’ kunnen mee helpen om dit mooie initiatief vooruit te helpen. Kom luisteren en ontdek hoe we de verbinding tussen mens en schepping in de praktijk kunnen brengen.

Inleider: Ada de Graaff
Plaats en tijd: Pauwehof, 20.00 uur
Contactpersoon: Maaike Galle, Werkgroep Groene Kerk

Voor deelname graag aanmelden per mail bij Annet Mourik, E: amourikloos@gmail.com