Search
Search Menu

Kunstvespers

Connie Vlasveld in de Heemsteedse Kunstvesper

Kijken naar kunst brengt je bij zinnen. Een goed kunstwerk ‘zegt’ iets waar vaak geen woorden voor zijn. Het drukt iets uit van zin, betekenis en gaat over de diepere lagen van het leven. Daarom is het bijzonder om zo’n werk in een kerk tentoon te stellen. Dat gebeurt in de Kunstvespers. Eén werk wordt omlijst door muziek, gedichten en een kort bezinnend woord. En dat alles in de intieme ambiance van de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein.  

Ook deze keer tonen wij een werk van een lid van KZOD, Connie Vlasveld. Vlasveld is een veelzijdig kunstenaar: ze schildert, maar maakt ook ruimtelijk werk en etsen. Haar werk is vaak figuratief, maar bijna altijd ‘met een twist’. Het werk in de Kunstvesper in de aandacht staat heet “Avond”.  Vlasveld laat het vergezeld gaan van woorden van Bert Schierbeek: “Oud licht pakt de bomen nog een keer uit om ze straks in de zwarte doos van de nacht te stoppen”. Het schilderij kleurt naar deze dagen van het jaar, en past dan ook goed bij de sfeer die de prachtige nazomer oproept.

De Kunstvesper is op zondag 14 oktober aanstaande in de Oude Kerk; aanvang 17 uur. De Kunstvesper duurt zo’n drie kwartier en is vrij toegankelijk.

Voor een moment van rust en inspiratie

De Heemsteedse Kunstvespers vinden plaats in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede. Deze kerk biedt een omgeving die van nature tot bezinning stemt. De verstillende vorm van de liturgie is een context waarbinnen de vragen naar zin ruimte kunnen krijgen. Verschillende (veelal lokale) kunstenaars verlenen hun medewerking aan dit project. In de vesper klinkt muziek, is er ruimte voor een kort bijbelgedeelte en in het hart is er ‘stille aandacht’ voor wat er is. Wij geloven dat in die ruimte het kunstwerk, de liturgie en wijzelf met elkaar in gesprek raken. Een mooie kans om de zondag samen af te sluiten, of de week in rust te beginnen. Ook in 2018 organiseren we weer een serie Kunstvespers; dit jaar hebben we de samenwerking gevonden met Kunstenaarsvereniging KZOD (www.kzod.nl).

logo kunstvesper De eerstvolgende Kunstvesper is op 14 oktober 2018; en daarna op 9 december, 10 februari en 14 april. Een overzicht van de eerdere kunstvespers vindt u hier

Algemene informatie: Kunstvespers zijn vrij toegankelijk voor iedereen (kerkgangers en niet (zo) kerkgangers). De Kunstvesper begint om 17 uur en duurt ongeveer tot 17.45 uur. Muzikale medewerking door Willem Jan Cevaal op orgel en/of vleugel. De aankondigingen staan in Wegwijzer en in het Activiteitenoverzicht, lees verder
De voorbereidingscommissie:  Susanne Houtman, Lucia Pultrum, Remko de Reus, Willem Jan Cevaal, Arie Molendijk en Pieter Terpstra.

Feest van de Geest

Van 10 tot 21 mei 2018 (van Hemelvaart tot Pinksteren) namen wij deel aan Het Feest van de Geest. In deze periode exposeren 11 kunstenaars hun werk in 11 kerken in de regio Haarlem. Ter gelegenheid van deze expositie hebben zij ook een nieuw werk gemaakt, geïnspireerd door de expositieruimte en het verhaal van Pinksteren. In de Pinksterkerk (Camplaan) is dat Vera Bruggeman.
Meer informatie vindt u via onze Facebookpagina en via http://www.kerkpleinheemstede.nl/feest-van-de-geest