Search
Search Menu

Kunstvespers

Kijken naar kunst brengt je bij zinnen. Een goed kunstwerk ‘zegt’ iets waar vaak geen woorden voor zijn. Het drukt iets uit van zin, betekenis en gaat over de diepere lagen van het leven. Daarom is het bijzonder om zo’n werk in een kerk tentoon te stellen. Dat gebeurt in de Kunstvespers. Eén werk wordt omlijst door muziek, gedichten en een kort bezinnend woord. En dat alles in de intieme ambiance van de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein.

Arjan Bosch in de Heemsteedse Kunstvesper

Op zondag 14 april vindt in de Oude Kerk alweer de laatste Kunstvesper van dit seizoen plaats. Na het beeldende kunstwerk dat vorige keer in de aandacht stond, worden we nu geprikkeld door iets moois van Arjan Bosch.Bosch is een veelzijdig kunstenaar; maar wat al zijn werk verbindt, is dat het vaak maatschappelijk geëngageerd is. Zijn kunst vertelt een eigen verhaal, roept inzichten wakker en roept op tot handelen. Zijn stijl is divers, heeft soms iets surrealistisch en wekt vaak een glimlach. Heel bijzonder om daaromheen een Kunstvesper te ontwerpen.

De Kunstvesper is op zondag 14 april a.s. in de Oude Kerk; aanvang 17.00 uur. De Kunstvesper duurt zo’n drie kwartier en is vrij toegankelijk.

Voor een moment van rust en inspiratie

De Heemsteedse Kunstvespers vinden plaats in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede. Deze kerk biedt een omgeving die van nature tot bezinning stemt. De verstillende vorm van de liturgie is een context waarbinnen de vragen naar zin ruimte kunnen krijgen. Verschillende (veelal lokale) kunstenaars verlenen hun medewerking aan dit project.
In de vesper klinkt muziek, is er ruimte voor een kort bijbelgedeelte en in het hart is er ‘stille aandacht’ voor wat er is. Wij geloven dat in die ruimte het kunstwerk, de liturgie en wijzelf met elkaar in gesprek raken. Een mooie kans om de zondag samen af te sluiten, of de week in rust te beginnen.

logo kunstvesper
Algemene informatie:
Kunstvespers zijn vrij toegankelijk voor iedereen (kerkgangers en niet (zo) kerkgangers).
De Kunstvesper begint om 17.00 uur en duurt ongeveer tot 17.45 uur.
Muzikale medewerking door Willem Jan Cevaal op orgel en/of vleugel.


De aankondigingen staan in Wegwijzer en in het Activiteitenoverzicht, lees verder

De voorbereidingscommissie:  Susanne Houtman, Lucia Pultrum, Remko de Reus, Willem Jan Cevaal, Arie Molendijk en Pieter Terpstra.

Een overzicht van de eerdere kunstvespers vindt u hier

Feest van de Geest

Van 10 tot 21 mei 2018 (van Hemelvaart tot Pinksteren) namen wij deel aan Het Feest van de Geest. In deze periode exposeren 11 kunstenaars hun werk in 11 kerken in de regio Haarlem. Ter gelegenheid van deze expositie hebben zij ook een nieuw werk gemaakt, geïnspireerd door de expositieruimte en het verhaal van Pinksteren. In de Pinksterkerk (Camplaan) is dat Vera Bruggeman.
Meer informatie vindt u via onze Facebookpagina en via http://www.kerkpleinheemstede.nl/feest-van-de-geest