Search
Search Menu

DKDD

logo DKDD-kerk
Voor jongeren van groep 1, 2 en 3 van de middelbare school.


DKDD, dat gaat ergens over!

Er wordt met passie gediscussieerd, met energie gewerkt aan een uitwerking van het onderwerp, waarna we besluiten met een spannend spel. Hoe meer deelnemers, hoe meer impact ze op elkaar en wij op hen kunnen hebben!

Elke eerste zondag van de maand in de Pauwehof, achter de Oude Kerk.


DKDD 5-11-2023

Buiten giet het van de herfstregen, in het Pauwehok druppelen 8 DKDD-ers binnen om deel te nemen aan de 75e editie van DKDD. Met het oog op de Dienstenveiling van 25 november a.s. staat vandaag centraal “Wat heb jij ervoor over om …”. We hebben het over goede doelen in deze tijd en over wat je daarbij meer of minder aanspreekt.
Zonder moeite weten ze veel goede doelen organisaties te noemen. Het is de opmaat voor een levendige discussie over wat hen daarbij wel of niet aanspreekt.

En dan komt het gesprek op: en wat kan jij doen? Velen hebben ervaring met meedoen aan een huis-aan-huis collecte, sponsorloop, of een vanuit school geïnitieerde actie.
Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de trigger om zelf in actie te komen groter is, naarmate een doel bijna tastbaar concreet is, gaat om geven van spullen of iets doen voor een ander in plaats van doneren van geld. Wanneer het doel een link heeft met een familielid of vriend(in) die zelf te lijden heeft van een ziekte of bepaalde noodsituatie waar dat goede doel zich hard voor maakt, dan krijgt een goed doel een gezicht. Dat maakt klaarblijkelijk bij de DKDD-ers energie vrij om je ervoor in te zetten.

Met elkaar bedenken ze enkele diensten als inzet voor de Dienstenveiling van 25 november a.s. Aan u om daar lustig op los te bieden.

DKDD: Niet altijd even makkelijk, maar het gaat wel ergens over!
DKDDrrrr
Mede namens Annelies Siezenga en Anja Schut, Max van der Zwaag.

Contactpersoon: Max van der Zwaag, E: max@vanderzwaag.net