Search
Search Menu

Handleiding kerkomroep

HANDLEIDING KERKOMROEP

“Oude Kerk in Heemstede”

Luister op zondag naar Kerkomroep en blijf zo ook verbonden met de geloofsgemeenschap in de Oude Kerk.
Iedere zondag wordt er een korte meditatieve viering vanuit de Oude Kerk uitgezonden via kerkomroep.  Op deze pagina leggen wij u graag uit hoe dit in het werk gaat. Wie geen apparaat heeft om mee op internet te gaan, verwijzen wij naar deze pagina (wij weten op dit moment niet zeker of de kerkradiokastjes leverbaar zijn).

let op: de website van Kerkomroep zendt kerkdiensten uit van heel veel kerken. Door de extra drukte in deze tijd van de Corona-maatregelen, kan de website die drukte niet altijd aan. Als u geen verbinding kunt maken, ligt dat hoogstwaarschijnlijk aan die drukte. Probeert u het dan later nog eens. De kerkdiensten zijn ook altijd na afloop beschikbaar en kunnen dus ook later beluisterd worden.

OP UW LAPTOP OF PC:

  • Ga met uw internetbrowser naar kerkomroep.nl
  • Typ in het witte vak onder “Vind uw kerk” oude kerk Heemstede; en druk op “enter”.
  • Dan verschijnt een pagina met “Resultaten voor oude kerk Heemstede” en daaronder de woorden Oude Kerk- PKN.
  • Klik daarop (de balk wordt donkerblauw)
  • U bent dan op de pagina van onze kerk. Daar vindt u een overzicht van de uitzendingen vanuit de Oude Kerk.

Als de dienst nog bezig is, ziet u daar een regel met de datum van vandaag; ongeveer zo:

Klik op het woord “luisteren”:
onderaan de pagina verschijnt nu een nieuw deel:

Dit is de “afspeelzender”.
Met het icoontje links(1) kunt het afspelen onderbreken (pauzeren) en weer hervatten.
Rechts ziet u de volume-regeling (2) ; als het volume te zacht is, kunt u dat hier regelen. Mocht dat geen effect hebben, dan staat het geluid van uw computer misschien laag of uit. Raadpleeg de handleiding van uw apparaat om dat te verhelpen.

Het kan zijn dat u te vroeg inschakelt. Dan is de uitzending nog niet begonnen en ziet u alleen oude uitzendingen. . Wacht u dan een paar minuten, en druk op het toetsenbord op “F5” (vaak bovenaan het toetsenbord). Dan wordt te pagina ververst, en kunt opnieuw beginnen bij stap 5.

Via https://tinyurl.com/kerkomroep krijgt u een instructiefilmpje te zien, waarin bovenstaande en nog meer mogelijkheden worden uitgelegd.

 

U KUNT KERKOMROEP OOK BELUISTEREN VIA EEN APP OP UW TABLET.
Als u Kerkomroep vanaf uw tablet wilt gebruiken, moet u het programma (“app”) installeren op uw tablet. Voor een Apple Ipad kunt u daarvoor terecht in de App Store; voor een Android Tablet in de Playstore.

De kerkomroep app kan u rechtstreeks vanuit de Play Store (Android) of de App Store (Apple) installeren op uw apparatuur. Start op uw apparaat de Play Store of de App Store en zoek op de term “kerkomroep”. U kunt vervolgens de kerkomroep app installeren.

Indien de opties “Installeren” niet beschikbaar is maar enkel de opties “verwijderen” en/of “openen” staat, dan betekent dit dat de kerkomroep app reeds op het apparaat is geïnstalleerd.

Als u de app opent komt u op een pagina met een aantal “knoppen”; tik “zoek een kerk” aan;

Op de pagina       die daarna verschijnt, klikt u op “plaats”.

In het zoekvak dat dan verschijnt, typt u “heemstede” , en daarna tikt u het vergrootglas aan.

Kies in de volgende lijst “Heemstede , Oude Kerk”

Op de pagina die dan verschijnt, krijgt u een overzicht van de uitzendingen.

Als de dienst nog niet live is, kunt u die nog niet aantikken. U kunt dan alleen eerder uitzendingen beluisteren, door op het icoontje naast “geluid” te tikken:

Als de dienst wel begonnen is (“live” is), ziet u het onderstaande. Klikt u dan ook op het icoontje naast “Geluid” en u kunt mee luisteren.

Wij wensen u veel inspiratie en verbondenheid toe!