Search
Search Menu

Preek van de Leek

In de nieuwe editie van de Preek van de Leek is het woord aan Fred Teeven. Fred Teeven kennen we als oud-Staatssecretaris van Justitie en oud-Officier van Justitie.

Tijdens de aankomende Preek van de Leek op zondag 2 februari in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein gaat hij dieper in op zijn taak bij het OM met betrekking tot het opsporen van oorlogsmisdaden en het vervolgen van oorlogsmisdadigers. Hij staat stil bij de slachtoffers van oorlogsmisdrijven. Hierbij krijgen wij inzicht in zijn drijfveren en levensovertuiging. Hoe is dit te koppelen aan een preek in de kerk?

Hij is opgegroeid in Haarlem en heeft een sterke band met Kennemerland. Hij woont nog altijd in de regio. Hij geeft zelf aan niet gelovig te zijn. Toch gaat hij de uitdaging aan om te spreken in de eerstvolgende Preek van de Leek. Mensen zien hem of als Crimefighter of als knuffelbeer. Zijn part-time baan als buschauffeur na zijn aftreden als Staatsecretaris heeft menigeen verrast. Zijn activiteiten als columnist bij de daklozenkrant en zijn lidmaatschap van vele maatschappelijke belangenorganisaties zijn minder bekend. Daarnaast is Teeven ondernemer en heeft een adviesbureau voor adviezen op het terrein van veiligheid en risicomanagement.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zondagmiddag 2 februari a.s. naar de Oude Kerk, waar Fred Teeven ons meeneemt in zijn wereld en dit koppelt aan onze samenleving.

Aanvang 15.30 uur, geschatte eindtijd 17.00 uur en de kerk is open vanaf 15.00 uur.

De entree is vrij, aanmelden niet nodig.

Wilhelminaplein, Heemstede
2 februari, 15.30 – 17.00 uur
Oude Kerk

In de Preek van de Leek worden inspirerende sprekers van buiten gevraagd om hun licht te laten schijnen over een actueel thema, of een onderwerp dat hen aan het hart gaat. Let op: het is geen gewone lezing, maar een preek! De (s)prekers worden uitgedaagd om in hun preek een verbinding te leggen met een Bijbeltekst.