Search
Search Menu

Preek van de Leek

Preek van de Leek
Baudouin Schoenmaeckers

eerst gepland op 15 november 2020
krijgt nu een herkansing:
zondag 7 november 2021!

Baudouin Schoenmaeckers over geloven in mogelijkheden

Als ondernemer in hart en nieren, met een diepe drang om mensen te raken en met elkaar te verbinden, zoekt Baudouin (roepnaam Baud) naar duurzame oplossingen.

Vanuit Rotterdam verhuist hij als 10-jarige naar Heemstede, gaat naar Hageveld, wordt timmerman en journalist en zet in 1996 zijn klimaat-communicatiebureau op. In 2011 begint hij met het verduurzamen van het inmiddels monument geworden pand Het Seinwezen. Niet door er puur commercieel naar te kijken maar door te geloven in sociaal en cultureel ondernemerschap. Daarbij kiest hij voor de weg van de meeste weerstand, door juist dáár initiatieven te ontwikkelen waarvan anderen zeggen ‘Dat kan toch niks worden?’

Vanaf de jaren tachtig is hij betrokken bij diverse projecten in Afrika, heeft er gewoond en werkt nu met veel Afrikanen samen, maar ook met mensen zoals Maurits Groen (van de WakaWaka-lamp). Onderwijs en ondernemerschap staan centraal in zijn aanpak met steeds als basisvraag: Wat is hier nodig? Vanuit een luisterende houding, door goed te kijken en veel vragen te stellen.

Zijn sterke geloof in mogelijkheden en aanstekelijk enthousiasme in combinatie met zijn mensenkennis en netwerk, zijn doorslaggevend. Het gaat om het bieden van hoop, perspectief op langere termijn – en niet denken dat je het beter weet. Zijn drijfveren, ervaringen en visie bieden de ingrediënten voor een inspirerende Preek van de Leek!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zondagmiddag 7 november a.s. naar de Oude Kerk
Aanvang 15.30 uur, geschatte eindtijd 17.00 uur en de kerk is open vanaf 15.00 uur.

De entree is vrij, wel zijn de veiligheidsregels van de overheid van kracht:
– Bij de ingang checken wij uw QR-code op uw smartphone. Een legitimatie daarbij is verplicht.
– Een QR-code op papier kunt u thuis telefonisch aanvragen op 0800-1421
– Ook een geldig vaccinatie bewijs verzekert u van toegang.
– Een negatief testbewijs, niet ouder dan 24uur, is ook geldig.
– Denkt u aan voldoende afstand bij het binnenkomen en het verlaten van de kerk.
– Blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft.

De Preek is ook te volgen via onze live-stream. Klik hier om naar die pagina te gaan.

In de Preek van de Leek worden inspirerende sprekers van buiten gevraagd om hun licht te laten schijnen over een actueel thema, of een onderwerp dat hen aan het hart gaat. Let op: het is geen gewone lezing, maar een preek! De (s)prekers worden uitgedaagd om in hun preek een verbinding te leggen met een Bijbeltekst.