Search
Search Menu

Sirkelslag 2021

Het is vrijdagavond 12 februari als even voor 19.00 uur de deelnemers digitaal binnendruppelen. Dit keer doet een ongekend hoog aantal van 9 teams mee met in totaal 20 jongeren (en hier en daar een ‘oudere jongere’). De teams spelen vanuit hun eigen huiskamer 5 opdrachten. Pieter Terpstra en ik begeleiden dit vanuit het ‘spelcentrum’ in de Consistorie van de Oude Kerk, op afstand van elkaar.

De spellen en opdrachten in deze editie van Sirkelslag, ontwikkeld door JOP (Jong Protestant), hebben te maken met het thema ‘droogte en overstromingen’; dit jaar speerpunten in het werk van de hulpverleningsorganisatie Kerk in Actie.

De energie spat van het scherm en bij elke opdracht schieten de ‘decibelmeters’ uit, rennen de deelnemers door het huis om voorwerpen te zoeken, wordt er driftig overlegd over de quizvragen, zijn ze met hun mobiel in de weer om tekeningen te maken en die weer door anderen te laten raden en is het de kunst om een zo hoog mogelijke toren van suikerklontjes te bouwen.

Prachtig om te zien hoeveel energie en plezier er vrijkomt als je, ook al is het digitaal, je met elkaar verbindt en zo een hele leuke avond hebt. Om tien over half negen nemen we afscheid van elkaar en ruimen Pieter en ik de Consistorie snel op om nog net voor 21.00 uur thuis te kunnen zijn.

Max van der Zwaag.