Search
Search Menu

PaasChallenge 2023

PaasChallenge 2023

Op zaterdagavond 1 april jl. komen 8 enthousiaste deelnemers naar de Oude Kerk waar wij ze opwachten voor de PaasChallenge 2023.
We gaan eerst aan tafel voor de, uiteindelijk, vier gangen maaltijd. Dit sluit aan bij het thema ‘Aan tafel’, waarbij de deelnemers in uiteenlopende opdrachten ervaren wat er onder de oppervlakte speelde in de vriendengroep van Jezus. Afwisselend luisteren we naar geluidsfragmenten, worden er opdrachten gedaan, eten we samen en wordt gereflecteerd op twijfels en moeilijke keuzes waar de vrienden van Jezus in zijn laatste dagen mee geconfronteerd werden.

De deelnemers brengen veel positieve energie mee, helpen elkaar bij ieder spel en houden de vaart erin. Dit maakt het ons als begeleiders makkelijk om ze mee te nemen langs alle uitdagingen.
Één van de opdrachten is om de muurschildering ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci zo precies mogelijk uit te beeld aan tafel in de Pauwehof, terwijl de deelnemers maar met 8 zijn; ra-ra hoe kan dat!

Het is ze bijzonder goed gelukt! En wij denken dat dat ook het gevoel is dat we allemaal hebben overgehouden aan deze editie van de PaasChallenge.
Pieter Terpstra en Max van der Zwaag.