Search
Search Menu

Paaschallenge 2020

Deze had u nog van ons tegoed: een verslag van de Paaschallenge 2020 van 11 april jl. Vanwege Corona een interactief spel vanuit je eigen huiskamer. Er deden 8 teams mee van jongeren, duo’s en zelfs twee trio’s van broertjes en zusjes en hier en daar nog een huisvriend of -vriendin. Zo waren 18 deelnemers digitaal verbonden met de spelleiding (Pieter Terpstra en ik) op de Jeugdzolder.

In deze bijzondere editie van de Paaschallenge was het thema ‘Wees niet bang!’
In onze wereld zijn er veel dingen waar we emotie bij hebben: we zijn bang, worden boos, voelen ons afgewezen of bedreigd, of schamen ons voor ons falen of verkeerde daden. Rode draad in de Paaschallenge was dat Jezus de problemen niet wegneemt, maar je wel voorleeft hoe je ermee om kunt gaan in de vorm van vrede, vergeving, hoop, naastenliefde, etc.

In verschillende opdrachten kwamen veel ingrediënten van Pasen langs: waaronder een teamgenoot uitdossen als mummie (Lazarus) en ons snel een foto sturen in de speciaal aangemaakte app, biechten voor elkaar, de hoogste troon (Pilatus) van boeken bouwen en erop gaan zitten, rebussen over Jezus’ lijdensweg maken en zo snel mogelijk met chocolade-eitjes een paasgroet op de stoep van de buren leggen en fotograferen.

Het was een gedenkwaardige avond, vol energie en plezier. Stille Zaterdag was nog nooit zo luidruchtig.
Pieter Terpstra en Max van der Zwaag.